Keuken : 6,5 i Decor : 7 i Comfort : 5,5 i service : 6,5 i Prijs/kwaliteit :6

Restaurant-brasserie Vieux Depot bestaat sinds eind oktober vorig jaar, maar de zaak ziet er op het eerste gezicht uit alsof ze er al driekwarteeuw is. Het replica art-deco-interieur is geïnspireerd op de Parijse mode uit de jaren dertig. De eigenaar heeft zijn idee consequent doorgedreven. Hij liet een tiental jaar terug een vleugel in oude stijl aanbouwen aan het huis van zijn ouders. Recentelijk kwam in de tuin een brasserie met gepaste inrichting, zoals betegelde vloeren, lambriseringen in donker gevernist hout met spiegels, luchters uit gekleurd glas en lood en, op een ereplaats, een majestueuze, authentieke Mills Empressjukebox. Het retrogebeuren wordt oversausd door nostalgische bigbandmuziek, wat aan het eind van de avond, wegens te weinig variatie, flink begint te vervelen. De eetzaal geeft uit op een royaal, met groen ingekapseld terras, waar bij mooi weer de tafels druk bezet zijn. Vieux Depot werd aanvankelijk veel bezocht door gefortuneerde Nederlanders uit de omliggende villawijken. De goede keuken zorgde echter voor een natuurlijke selectie en nu zijn Belgen in de meerderheid. Ze komen zelfs vanuit Brugge en Sint-Truiden.

De spijskaart is geënt op de Belgische keuken en gaat van snacks, borrelhapjes en vieruurtjes tot volledige bereidingen. Specialiteiten zijn konijn (19,50 euro), stoofvlees in trappistenbier (16,50 euro), mosselen (23,60 euro) en Ierse filet pur met frieten en saus naar keuze (26,90 euro).

De een nam het vismenu (34,90 euro) en kreeg eerst krokant gegaarde scampi’s met verzorgde verse groenten en een pikant sausje, en vervolgens blanke tongrolletjes met vorstelijke mousselinesaus, grove aardappelpuree, zeekraal en verse spinazie. Het nagerecht naar keuze uit het menu werd overgeslagen en, weinig elegant, later niet in mindering gebracht op de rekening. De ander nam het menu Vieux Depot (29,90 euro) en begon met twee schitterende garnaalkroketten, goudbruin gekorst en met een heerlijke, traagvloeibare vulling en, als garnituur, een slaatje. Minpunt was een halve citroen die al heel wat reizen heen en terug naar de keuken had meegemaakt. Het hoofdgerecht, konijn Vieux Depot, bestond uit een ovenpot met smakelijk, mals gestoofd vlees in zoutzoete saus met knoflook, begeleid door aardappelkroketjes en een berg rauwkost. Het nagerecht naar keuze was een dame blanche met de vereiste elementen om te smullen.

Wij vonden dat de ingrediënten vers en met kennis van zaken waren bereid en in royale hoeveelheden op de borden kwamen. Wij dronken de correcte huiswijn, een witte sauvignon en een rode merlot Caves Alignan (3 euro per glas).

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content