Aanbod

Parfuma is een compleet beautycenter: de begane grond huisvest een parfumerie, de kelderverdieping een schoonheidsinstituut. Uit de lange lijst van schoonheidsformules kozen wij de ‘antistressbehandeling’. Wat het inhield, wisten we niet, wel dat we het nodig hadden.

Onze bevindingen

Staan journalisten onder stress? Waarschijnlijk. Maar zelfs zonder aan ons beroep te denken, zijn we van het nerveuze type. Het type dat buikpijn krijgt van ongeduld voor een verkeerslicht op rood. Dat al klacht wil indienen als een trein twintig seconden te laat vertrekt. We kunnen het ook niet helpen. Of verhelpen. Hoewel: een stressbal kapotbijten kan misschien deugd doen, of een blokje om lopen. Een antistressbehandeling in een schoonheidssalon, dat lijkt ons een minder inspannend alternatief. Dus trokken wij naar Parfuma, al op voorhand dankbaar.

We krijgen schoonheidsspecialiste Barbara toegewezen. Ze leidt ons een vierkant kamertje binnen, met in het midden daarvan een verstelbare stoel omringd door vervaarlijk uitziende apparaten, wat op papier een vrij stressbevorderlijke situatie lijkt, maar in werkelijkheid het tegenovergestelde effect heeft. Er is zacht, gelig licht, neospirituele muziek met een laag panfluitgehalte en het ruikt er lekker. Dit gaat dus geen pijn doen. En we mogen op onze kauwgom blijven knabbelen.

Barbara Parfuma geeft uitleg. Er zal volgen: een gelaatsreiniging, een peeling, een massage van hoofd, nek en hals en een masker tijdens een voetreflexmassage. Delen 1 tot en met 3 zijn fantastisch: onze poriën, zo horen we het toch van Barbara, openen en zuiveren zich onder de stoommachine, onze – weinige! – meeëters worden daarna vakkundig verwijderd en de drukpuntmassage op ons gelaat is kort maar krachtig. Dit gaat goed. De lichten worden wat gedempt en we krijgen ons masker op.

Op naar de voeten. “Een voet is als een afdruk van het hele lichaam,” zegt Barbara Parfuma. “Alle banen komen er terecht. Dus kunnen we de delen die een zuiverende en ontspannend effect op de rest van het lichaam hebben bewerken, door een zachte drukpunttechniek. Het is niet therapeutisch bedoeld, meer ter ontspanning.”

Kietelt het? “Dat is een teken van een te weinig ontspannen houding.” Welnu, het kietelt niet. Het is zalig. We voelen het over ons hele lijf; het tintelt en het maakt een beetje warm vanbinnen. Barbara Parfuma wrijft aan onze tenen, masseert intensief de zijkant van onze voeten, trekt banen met haar kneukels over onze zolen. We vragen ons heimelijk af waar we dat ook kunnen leren. En, nog steeds heimelijk, of de massage wat langer kan duren.

“Dat had je moeten vragen,” antwoordt Barbara na afloop, als we – eindelijk, maar te laat – onze mond opendoen. “Natuurlijk kan ik wat meer tijd aan de voeten besteden.” We krijgen ter compensatie wel nog een tip-voor-thuis: “In geval van hoofdpijn kan het masseren van de toppen van de tenen helpen.” Vaarwel Dafalgan!

Op Parfuma kunnen we weinig aanmerken: het centrum is erg verzorgd, up-to-date, professioneel en bevolkt met vriendelijk maar niet-slijmerig personeel. Hebben we dan geen enkel minpunt gevonden? Jawel. Op de leestafel van de wachthoek ligt elk Belgisch lifestyleblad, behalve… Weekend Knack.

Gebruikte producten

Shiseido, maar wie wil kan ook Estée Lauder, Annayaké of Sisley krijgen.

Prijs

2950 fr.

Parfuma, Eiermarkt 31, 2000 Antwerpen. Tel. 03/233.36.31.

Peter De Potter

Peter De Potter / Foto Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content