PARADIJS VOOR CARNIVOREN

Slager-gastronoom Luc De Laet en echtgenote Peggy Van Haver. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE : KEURSLAGER MET VLEESRESTAURANT

KEUKEN 7

DECOR 7

COMFORT 7

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 7

De horeca heeft nood aan originele formules die verfrissing brengen en die inspelen op nieuwe behoeften. Het gedurfde concept dat Luc De Laet in de markt zette, verrast aangenaam. In zijn moderne vleespaleis kun je vlees kopen en vlees degusteren. De transparante omgeving schept vertrouwen, de boodschap is duidelijk : “Hier ben je bij de vleesspecialist die niets te verbergen heeft.” De gedreven De Laet is in de eerste plaats keurslager, die houdt van zijn vak. Hij brengt zijn eigen beesten groot en voert rechtstreeks andere geslachte runderrassen in uit Italië en Schotland. In de werkplaatsen worden hammen gekookt en wordt filet d’anvers gezouten. De slager is ook gastronoom en liet in het verlengde van zijn winkel een restaurant met open keuken bouwen. De Laet & Van Haver is een van de mooiste vleeswinkels in Vlaanderen, met vele meters koelvitrines vol lonkend vlees. Loop je verder, dan kom je aan het kooktheater en het restaurant, waar je comfortabel tafelt te midden van een hedendaags-rustieke inrichting.

Aanvankelijk was De Laet & Van Haver Dining opgezet als een gastronomisch restaurant. Dat bleek te hoog gegrepen en moeilijk te combineren met de winkel. Daarom werd de drempel verlaagd en veranderde het eethuis in een bistro met vleesgerechten als specialiteit. Met de verandering werden de bereidingen eenvoudiger en daalden de prijzen met dertig procent.

Wij kregen een tafeltje bij een nis met vlam-metjes in de buurt van de glazen wijnkamer. Er waren twee verschillende voorgerechten : een onvergetelijk lekkere carpaccio van gemarineerd en vier weken gerijpt Chianinarundvlees met macadamianoten, raketsla en parmezaankaas (16 euro) en twee keurige garnaalkroketjes met sla, gefrituurde peterselie en citroen (11 euro). Als hoofdgerechten verschenen het smakelijke vlees van een gegrilde Belgische kampioensteak van 230 gram, opgediend met correcte frieten en bearnaisesaus (18 euro) en endvogel (het plat zenuwstuk onder het schouderblad van het rund) van Black Aberdeen die tien uur op lage temperatuur gegaard was en vervolgens gekorst (16 euro). Het nostalgische draadjesvlees werd opgediend met smakelijke braiseerjus en frieten.

Het restaurant heeft een voorbeeldige wijnkaart en er zijn een zestal aantrekkelijk geprijsde wijnen per glas beschikbaar. Wij kozen een Argentijnse Malbec, Altos, Las Hormigas, als uitgesproken ‘vleeswijn’ (18,50 euro). Afsluiten deden wij met een klassieke dame blanche (7 euro).

Info

DE LAET & VAN HAVER DINING

KAPELSTRAAT 102

2540 HOVE

03 455 63 71

WWW.DELAET-VANHAVER-DINING.COM

Open van 12 tot 21 uur. In de namiddag open voor koffie en gebak.

Zondag en maandag gesloten.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content