Manuelle en François restaureerden een oude hoeve in de Condroz en ontvangen er nu gasten en ruiters.

:: La Maison Couleur Nature,

Rue du Try 13, 5300 Thon-Samson, 081 21 06 38, www.thon-samson.be, francois.defourny@tiscali.be.

B&b’s schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond, bieden almaar betere kwaliteit en service aan maar rekenen vaak flink door. De hoteliers zijn er niet gerust in. Toch valt her en der nog een zeer betaalbaar adres te vinden, zonder dat daarbij aan kwaliteit wordt ingeboet. Manuelle en François streken vier jaar geleden neer in een oude boerderij in het piepkleine Thon, zo’n tien minuten rijden van Namen. Het huis was in bedenkelijke staat, maar Manuelle, die in een eerder leven gerante was geweest in een rustoord, zag meteen de mogelijkheden. Door het dak van de stallen was de hemel te zien, maar zij zag er vooral de ruimte voor een extra etage met gastenkamers, terwijl ze zelf in het woonhuis konden intrekken. En zo geschiedde. Later kwam daar nog een relaisequestre bij : ruiters kunnen er met hun paarden terecht en van de ene pleisterplaats naar de andere trekken in een vierdaags arrangement. En binnenkort zullen er ook nog paarden te huur zijn.

Twee jaar later is La Maison Couleur Nature uitgegroeid tot een boeiend adresje, weg van de drukte en met een uitstekende table d’hôtes. Van buitenaf valt daar niet veel van te zien : de bezoekers vinden pas achter de natuurstenen gevel en de lage poort een aantrekkelijke eetruimte, compleet met houtkachel, smaakvol sober meubilair en een uitzicht op de achterliggende vallei. Via een smalle, moderne metalen trap komt men op de eerste verdieping, waar zich de vijf kamers bevinden, elk met hun eigen kleur. Zelf brachten we de nacht door in de witte kamer, waar alleen een hoog dakraam het licht binnenlaat, zodat bezoekers er helaas geen uitkijk hebben op het landschap. Maar het bed bleek uitstekend, de nacht rustig.

De kamers zijn niet groot maar hebben een moderne badkamer en zijn aantrekkelijk sober. Wie wat meer ruimte wil, kan in de eetplaats of in een klein salonnetje een drankje geserveerd krijgen. Omdat Thon tot les plusbeauxvillagesdeWallonie behoort, is er weinig nood om de deur uit te gaan. Ook al omdat Manuelle, die drie jaar extra kooklessen volgde, voor 23 euro een bijzonder smakelijk diner serveert. Een sigaartje achteraf kon dan weer niet : de b&b is strikt rookvrij. ’s Ochtends waren er croissants en Frans brood, confituur en fruitsap uit de doos.

La Maison Couleur Nature heeft vijf kamers die tegen 45 euro per nacht worden verhuurd voor twee, inclusief de ontbijten. Een vierpersoonskamer kost 60 euro. Voor een driegangendiner wordt 23 euro aangerekend, exclusief drank.

Tekst Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content