Keuken 7 Decor 6,5

Comfort 7 Service 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Een goed adres voor de aanstormende zomer is ’t Klokkenhof in Brasschaat. Het hotel-restaurant beschikt over een bruine kroeg en een nostalgische eetzaal met koperen blaasinstrumenten aan de muur en personeel in brasseriekostuum. Bij mooi weer verhuist iedereen naar de achtertuin, waar te midden van het groen een riant terras wacht met vijver, klaterfontein en speelstrand.

Dirk Volders is de baas. Hij is een joviale vijftiger, die rondloopt in ruitjeshemd en zich verplaatst op een Harley-Davidson of in een Cadillac uit de jaren zeventig. ’t Klokkenhof is overigens ook het clubhuis van de Cadillac Club. Dirk Volders kwam eerder aan de kost in de autoverkoop en besloot vijf jaar terug om samen met zijn vrouw ’t Klokkenhof over te nemen. De twee hadden geen horeca-ervaring en moesten hun huis hypothekeren om de zaak rond te krijgen.

Het hotel moet het op weekdagen hebben van zakenlieden en dat ligt nu wat moeilijker. In het weekend komen bourgondisch ingestelde toeristen uit ‘Vlaanderen Vakantieland’. Het zijn actieve vijftigplussers die flink ontbijten, zeventig kilometer fietsen en ’s avonds met grote honger aan tafel gaan. Op de spijskaart staan evergreens uit de Franse en Belgische keuken, zoals kalfsblanquette met zelfgemaakte frieten (18 euro) of kotelet van Berkshirevarken grand-mère, met stoemp van savooikool (22 euro). Kreeften komen rechtstreeks uit het homarium. Als tegemoetkoming in deze moeilijke tijden zijn er promoties, zoals mergpijp met toast voor 3,50 euro, en worden de wijnen aangerekend aan de aankoopprijs plus een maximale marge van 20 euro. Zo blijven topwijnen betaalbaar. Het visitekaartje is het driegangenmenu voor 33 euro, dat zowel ’s middags als ’s avonds beschikbaar is. Wij aten à la carte en werden vergast op een lobbige panna cotta van schaaldieren. Er waren twee voorgerechten : braaf gekruide salade van witloof en veldsla, met gebakken sint-jakobsnoten en Schotse langoustines, en dressing van notenolie en rode biet (22 euro) en fijne terrine van ganzenlever en duivenborst met de kleur van een blos op de wangen, opgediend met abrikozenchutney en grillig gevormd krentenbrood (23 euro). Hoofdgerechten waren : een mooi stuk kabeljauw onder korst van milde wasabi met mousselinesaus en geplette aardappel met groene kool (22 euro) en gebakken Ierse steak met bearnaisesaus en lekkere frieten (23 euro). Deze correct bereide maaltijd werd afgesloten met compacte ijsbiscuit van speculoos, gebrande amandelen en koffie-extract opgediend met een bol lavendelijs (10 euro).

RESTAURANT ‘T KLOKKENHOF

Bredabaan 950

2930 Brasschaat 03 663 09 27 www.klokkenhof.com

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content