Ossip***

© GF

In een buurt waar vooral studenten de straten bevolken, springt de Yves Klein-blauwe façade van de nieuwe Ossip erg in het oog. Het restaurant van Magalie Verbaet bestond ooit al eerder, in de Antwerpse buitenwijk Pulhof. Toen een grote zaak met veel allure, nu een minitentje in hartje stad met plaats voor twaalf man. Geen grote equipe, maar slechts zijzelf en souschef Emiel Redant voor alle actie.

Het sobere interieur houdt het midden tussen een Japanse eetplek en een wijnbar. Wat tafeltjes, enkele plaatsen aan de toog en een open keuken(tje) waar alle actie plaatsvindt: ook het concept is kinderlijk eenvoudig. Behoudens vegetarische voorkeuren is iedereen hier gelijk voor de wet met slechts één menu per avond (66 euro p.p.) Voor de dranken word je ook uitgenodigd om te volgen en dat doen wij gedwee. Een kombucha van kaki en groene thee en een natuurlijke petnat van chenin blanc doen het prima bij een bordje crackers van linzen. Ondertussen loopt de tent vol en wordt iedereen aan zijn of haar tafel gepast, rug aan rug, zij aan zij. Erg gemoedelijk en sfeervol, maar misschien in de huidige covid-omstandigheden niet ideaal. Gelukkig worden de eerste gerechten aangekondigd en smelt die gedachte snel weg. Knapperige kokkels in subtiele jus, uiensoep met bechamel en rauwe veenbes en een terrine van varkenstong met escargots en beurre blanc verschijnen op ons toogje. Stuk voor stuk secure bereidingen met een subtiele smaakbalans. In het rijkgevulde natuurlijke wijnmenu haalt de keuzestress de bovenhand en bestel ik een fles Drap, Belgische wijn van natuurlijke makelij. Aromatisch en wat alcoholisch, maar prima bij de mosselen met knolselder met kafir en postelein en nog veel beter bij de in salieboter gepocheerde rog met gepekelde citroen en kool. Krachtige gerechten met stevige smaken die desondanks toch een vlokje zout verdienden.

Ossip***
© GF

Eigenlijk zijn onze magen ondertussen al flink gevuld, maar onze ogen winnen het voor de zoveelste keer van onze mond. De extra gang kaas smaakt, maar vervolgens is het dessert van gele kiwi en koffiecrumble er net te veel aan. Op onze rekening lees ik dat we vrolijk bedankt zijn voor ons bezoek en dat gevoel is minstens wederzijds.

Tekst Yannick Vermeire 2022_01_07_16_22_43_73.xml

MATIG*

CORRECT**

POSITIEVE BELEVENIS***

AANRADER, DE OMWEG WAARD****

Ossip

Waar

Kipdorp 3, 2000 Antwerpen.

Type keuken

Vooruitstrevende fine dining met respect voor het product.

Sfeer en geluid

Gezelligheid troef en iets te knus begeleid door een fijne playlist.

Prijs

214 euro voor twee ervaren eters met een waterforfait van 1 euro p.p.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content