Keuken : 7,5 i Decor : 7 i Comfort : 7 i service : 7 i Prijs/kwaliteit : 7

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Zaalman Dirk Schram en kok Luc Vandersteen zijn in 1999 met La Cabane begonnen. De formule rond een fijne keuken gekoppeld aan een hoffelijke bediening trok lekkerbekken aan die vroegen naar meer. Die vraag probeerden de twee vennoten in te vullen. Vorig jaar ontdekten Dirk Schram en Luc Vandersteen dat hun eethuis evolueerde naar iets waar ze geen vat meer op hadden. La Cabane was een chic, elitair restaurant geworden waar mensen kwamen om iets te vieren. Wie op een ongedwongen manier iets lekkers wilde eten, bleef weg. Dat was niet leuk meer ! Er moest iets gebeuren. De hoofden werden bij elkaar gestoken en er werd besloten om het roer om te gooien. La Cabane werd Cabanelf. De volledige inrichting moest eraan geloven en in die tijd is Luc Vandersteen ook 35 kilo afgevallen.

Aan de ingang kwam een apero-hoek met verlichte wijnmuur. De eetzaal in de vorm van een kapel kreeg een minder formele aankleding en is nu een moderne, wereldse brasserie met open keuken. Ook de formule veranderde. De klassieke kaart en het menu maakten plaats voor een achttal kleine en fijne bereidingen. De bereidingen zijn genoemd naar het hoofdingrediënt en er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen voor- en hoofdgerechten. Je kiest naargelang van de honger en de inhoud van de portemonnee : twee gerechtjes voor een lichte lunch, drie gerechten voor een uitgebreidere maaltijd of vier gerechten wanneer je er een degustatiemenu van wilt maken. De prijs van de gerechtjes bedraagt 15 euro. Bij elk gerecht wordt een passend glaasje wijn voorgesteld. Wil je toch naar de fles grijpen, dan biedt de wijnkaart voldoende keuze.

Echt goedkoop is de nieuwe formule van Cabanelf niet, maar wel goedkoper dan vroeger. In La Cabane lag de gemiddelde besteding per persoon boven de 100 euro, nu betaal je gemiddeld 80 euro voor spijs en drank. Met de nieuwe opzet en de bredere instroom verdwenen de frustraties van Luc Vandersteen en Dirk Schram. De heren zien het weer zitten, hebben opnieuw plezier in hun werk. Oude klanten komen terug en er verschijnen nieuwe, jonge gezichten. Daarbij zijn heel wat tweeverdieners, die in de week zin hebben om zich te laten verwennen.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

FIJNE HAPJES VOOR 15 EURO

Wij proefden : 1) tartaar van tonijn, smakelijk gecombineerd met ganzenleverijs, brioche gevuld met mangochutney 2) fijne gerookte paling in salade van avocado met champignons, gefrituurd ei en schuim van gerookte paling 3) tartaar van tomaat, ijs van parmezaan, spekcrumble en pesto- krokantje

4) nobashigarnaal gemarineerd in limoendressing, smakelijk gecombineerd met gelakt spek en kropsla 5) borstvlees van eend op puree van zoete aardappel, de boutjes gekonfijt op z’n oosters

6) smakelijke tussenrib, charlotteaardappel met merg, ansjovisbearnaise en olijvenpoeder 7) pistachemadeleine, terrine van rood fruit en roomijs van witte chocolade als fijne afsluiter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content