Open de deur

House Raccoon © GF

Wat als je net voor of tijdens de lockdown de opening van je winkel had gepland? Deze nieuwe zaken staan te springen om de deuren eindelijk te openen.

Plantes

Wat: Als voormalige mode- journaliste bij Elle België en ex-hoofdredacteur van het Franstalige luik van Belmodo had Elsa Fralon behoefte aan een frisse wind in haar carrière. Ze opende in maart een groene winkel in hartje Brussel waar ze haar eigen kleine jungle creëerde met hippe planten die ze presenteert op vintage servies.

Ondertussen: “Ik verkoop de rest van mijn voorraad via Instagram. Samen met enkele vrienden zorg ik zelf voor de leveringen in en rond Brussel.”

Adres: Sint-Goriksstraat 14, Brussel.

instagram.com/plantes_bxl

Bomat

Wat: Zussen Amélie en Ann- Gaëlle zetten mee de schouders onder het tapijtbedrijf dat hun vader Jan Bekaert dertig jaar geleden uit de grond stampte. Ze startten in februari een nieuwe showroom in een oude Gentse luciferfabriek vanwaaruit ze hun merk willen uitbouwen.

Ondertussen: “Klanten kunnen nog altijd een persoonlijke afspraak maken in de showroom, waarbij we de maatregelen respecteren. Daarnaast houden we via telefoon en mail contact en bezorgen we tapijtstalen aan huis.” Na de lockdown zullen de zussen ook workshops aanbieden.

Adres: Kaarderijstraat 69c, Gent.

bomat.eu

House Raccoon

Wat: Nathan Noëth en Anneleen Durnez wilden met hun winkel starten in april, de opening van de House Raccoon Studioshop verschoof intussen naar juni. In een oud herenhuis in Mechelen kun je de producten van hun webshop zelf samen- stellen in een kleur of terrazzo- steen naar keuze, van verlichting tot bloempotten.

Ondertussen: “Gelukkig zorgt onze webshop voor inkomsten. De publieksfavoriet? Een DIY-kit om onderleggers van terrazzo te maken. Die is goed voor meer dan de helft van de omzet.”

Adres: Guldenstraat 21, Mechelen.

houseraccoon.com

Superbien

Wat: Het bekende designadres uit Louvain-la-Neuve van Renaud Flemal en Élodie Marée verhuist in mei naar een groot herenhuis in Ottignies. Op een oppervlakte van 800 m2 zul je er decoratie, planten, serviesgoed en Scandinavisch geïnspireerde meubelen vinden.

Ondertussen: “We blijven zeer actief op sociale netwerken en verkopen nog artikelen aan onze goede klanten.”

Adres: Rue des Technologies 4, Ottignies.

superbien.be

Superbien
Superbien© GF
Bomat
Bomat© ALEXANDRE POPELIER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content