OP TIJD BEGINNEN DROMEN

1

NOG EEN DIKKE MAAND EN HET IS LENTE. NIEUWE BUITENMEUBELEN ZIJN ER IN ALLE MATEN EN SOORTEN. VOOR KLEINE STADSTERRASSEN, DAKTUINEN, BINNENPLAATSJES OF UITGESTREKTE TUINEN.

ZOALS IN EEN BOOMHUT

1. Grafisch sterk tuinhuisje: Casetta n°1 van De Castelli, uit Cortenstaal en spar. Het kreeg een design award van het Britse magazine Wallpaper.

www.decastelli.it

2. Het Belgische Tribù gaat opnieuw volop voor teak, gecombineerd met uit milieuvriendelijk garen geweven banden. Hier de Moodstoel van Wim en Bob Segers.

www.tribu.be

3. Pallet, de sofa van de Italiaan Piero Lissoni voor Pierantonio Bonacina.

www.pierantoniobonacina.it

4. Up Up Up is een plooibaar picknicktafeltje van Hélène Van Marcke voor Vange, op en top Belgisch.

www.vange.be

5. Niets geeft zo’n lentegevoel als na de winter voor de eerste keer de terrasdeuren open te schuiven. Patrizia Moroso heeft het geluk van op haar zwevende terras tussen de kruinen van haar bos te zitten. Deze witte polyethyleen stoelen, Moon, zijn van Tokujin Yoshioka, het huis zelf werd ontworpen door de Spaanse architecte en designer Patricia Urquiola.

www.moroso.it

6. Een van de meest gebruikte kleuren van het moment voor nieuwe buitenmeubelcollecties is zand, zoals in deze Squat sofa van het Belgische Manutti.

www.manutti.com

7. De Playstoel van Alain Berteau bij het Belgische Wildspirit bestaat el enkele jaren, maar komt nu ook in teak uit en is dus geschikt voor buiten.

www.wildspirit.be

8. Alexander Seifried, een jonge designer uit Zuid-Duitsland, heeft een designwinkel en een eigen ontwerpstudio. Eerder bedacht hij voor het eigenzinnige Zuid-Duitse merk Richard Lampert al een opklaptafeltje. Nu is hij er ook bij in diens eerste outdoorcollectie. Met Mash bijvoorbeeld, een opklaptuinstoel met brede houten armleuningen. “Ideaal om een pintje op te zetten”, beschreef hij het ons bij de lancering in het Noord-Duitse Keulen. “Het mechanisme vond ik bij een oude klapstoel die ik bij het grofvuil vond.”

www.richardlampert.de

9. Hoewel het dikwijls met externe designers zoals Hella Jongerius of Rodolfo Dordoni werkt, worden sommige producten van het Spaanse Kettal ook door een eigen interne studio uitgewerkt, zoals deze ruimteverdeler waar plaats is voor planten.

www.kettal.com

BOORDEVOL KLEUR

1.Pattern, de krukjes van staalplaat, van Arik Levy voor Emu zijn licht en stapelbaar. Zeshoekige gaten zorgen ervoor dat het regenwater niet blijft staan.

www.emu.it

2. Roze en geel zijn de outdoorkleuren van Ikea dit voorjaar. Roxö, een meubellijn uit gepoederverfd staal, de kast Josef past binnen en buiten.

www.ikea.be

3.Deze stoel werd door Dror Benshetrit bedacht voor de film Tron : legacy en zit nu ook in de collectie van Cappellini.

www.cappelini.it

4.Instant kleur met kleine kussentjes van Habitat.

www.habitat.be

5.Kartell brengt haar Audreystoeltje van Piero Lissoni nu ook uit in gepolijst aluminium met een beschermende laag voor buiten.

www.kartell.com

6. De kunststoffen zitting op het roestvrijstalen frame van de nieuwe Astastoeltjes van Gloster is eenvoudig afneembaar. Geregeld een nieuw kleurtje is dus geen probleem.

www.gloster.com

7.Cédric Dequidt bedacht deze streepjescollectie voor het Franse Roche Bobois, dat stevig inzet met een outdoormeubelcollectie.

www.roche-bobois.com

IN DE WOLKEN

1. Tropez, de buitensofacollectie van Duitser Stefan Diez voor Gandia Blasco.

www.gandiablasco.com

2. De Ninix van Royal Botania kan in drie verschillende relaxposities gezet worden.

www.royalbotania.com

3. Jean-Marie Massaud inspireerde zich op zeilboten voor deze collectie Sea-x voor Dedon.

www.dedon.com

4. Eleonore Naret werkte voor het eerst voor het Franse Ligne Roset, ze weefde een soort ronde kussens in speciaal buitentextiel tussen de metalen structuur van een armstoeltje. Dat levert een comfortabel gecapitonneerd effect op.

www.ligneroset.fr

4. Spool, de sofa en chaise longue van Roda komen uit in een combinatie van de kleuren melk, zand en hagelwit.

www.roda.it

6. Husk, de wollige leunstoel van Patricia Urquiola voor B& B Italia bestaat nu ook in outdoorversie.

www.bandbitalia.com

7. De Franse ontwerper Philippe Nigro tekende deze sofa met extreem decoratieve leuning, gebaseerd op de rietstengels die in de Provence dienen als schutting voor de zon en wind. De Italiaanse fabrikant Serralunga is expert in het produceren van meubelen uit polyethyleen in rotatiemallen en toont hiermee duidelijk wat het kan.

www.serralunga.com

8. De LC1 Outdoor van Cassina werd op de Meubelbeurs van Milaan in april voor het eerst getoond onder een douche. Het is een uitbreiding van de reeds heruitgebrachte LC collectie van le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand.

www.cassina.com

9. Het Belgische Vincent Sheppard werkt voor het eerst niet met hun vertrouwde Lloyd Loom (papier) materiaal, maar met nieuwe kunstharsdraden. De Roymeubelen : retrolook in het nieuwe materiaal.

www.vincentsheppard.com

DOOR LEEN CREVE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content