Op stap in de modestad

Ook de nieuwe winkels van 7 For All Mankind (Schuttershofstraat 16) en Les Hommes (Hopland 53) doen mee aan het Antwerp Fashion Weekend. © GF / Filip De Smet

De Scheldestad maakt zich op voor de eerste editie van het Antwerp Fashion Weekend.

Antwerpen koestert al jaren plannen voor een modeweek naar het voorbeeld van Parijs, Milaan en Londen. Met de modebeurs A Fair als ankerpunt leek zo’n week ook in de maak, tot beursorganisator Sociéthèque in juni 2009 failliet verklaard werd.

Toch komt de Scheldestad deze week weer een flinke stap dichterbij de verwerkelijking van haar droom. Terwijl detailhandelaren en journalisten uit de hele Benelux de zomermode van 2011 ontdekken tijdens de open dagen van professionele showrooms, maken de meest toonaangevende modezaken van de stad werk van een modewandeling voor het grote publiek. De open dagen en het parcours, dat nu donderdag al start, vormen samen de hoofdingrediënten van het eerste Antwerp Fashion Weekend. Het evenement is een initiatief van de vzw Antwerp Fashion Agents (AFA), waarvan de 47 leden meer dan 350 kleding- en schoenmerken vertegenwoordigen.

Op het modeparcours zullen trendy winkels als Baby Beluga, Clinic, Garderobe National, Graanmarkt 13 en Ra telkens één of meer collecties belichten. Zo zet Verso de veertigste verjaardag van het label van Roberto Cavalli en de nieuwe collectie van Vionnet in de verf. Ook merkenwinkels als die van Essentiel, Replay, Liu Jo en Fratelli Rossetti nemen deel aan het modeparcours. “De route loopt langs een zestigtal prestigieuze adressen”, zegt Philippe Verschueren, woordvoerder en medeoprichter van AFA. “Onze bedoeling is om het grote publiek kennis te laten maken met hun aanbod, waarbij de winkels hun collecties origineel voorstellen en voor bijzondere etalages zorgen.”

Naast de doorlopende modewandeling, waarvan het speciaal ontwikkelde stadsplan in dit blad te vinden is, wordt op maandagavond een nocturne georganiseerd. De deelnemende winkels zijn dan uitzonderlijk open tot 20 u. Wees niet verbaasd als u op uw route ook enkele cocktailevenementen aantreft : tijdens het Antwerp Fashion Weekend openen onder meer de vrouwenlabels Les Petites en Crea Concept nieuwe winkels. Als kers op de taart is er de opening van de allereerste boetiek van het Antwerpse ontwerpersduo Les Hommes. De ultieme uitdaging voor het Antwerp Fashion Weekend – de stad nog duidelijker op de modekaart zetten – lijkt alvast een haalbare kaart.

Het Antwerp Fashion Weekend loopt van 26 tot 30 augustus. Info : www.antwerpfashionagents.com.

Op onze site geven we twintig duotickets weg voor een exclusieve Fashion Party met walking dinner op maandagavond 30 augustus. Wees snel : u kunt deelnemen op knackweekend.be tot en met vrijdag 27 augustus om 12 u.

Door Ellen Bode & Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content