Een verwaarloosd stel onderdanen kan een behoorlijke afknapper zijn. Tijd dus om er even bij te gaan zitten en het volgende lijstje af te werken.

Voetbad Een grondige reiniging begint met een voetbad. Laat uw voeten gedurende een tiental minuten weken in lauwwarm water. Bij gezwollen voeten brengt een handvol badzout verlichting. Nóg beter zijn speciale bruistabletten of een voetmassagebad.

Peeling Met een scrubcrème of -handschoen maakt u de huid gladder en stimuleert u de bloeddoorstroming. Masseer uw voeten met cirkelvormige bewegingen en besteed extra aandacht aan de hiel, de zijkant en de zool. Ook de randjes langs uw nagels mag u niet overslaan, want daar hopen dode huidcellen zich snel op. Droog achteraf uw voeten zorgvuldig af en vergeet daarbij de huid tussen de tenen niet.

Eelt verwijderen Ruwe plekken gaan weg met een voetvijl of met een puimsteen die u vooraf een beetje vochtig hebt gemaakt. Wanneer u een flinke eeltlaag moet verwijderen, doet u dat het best met een eelt- rasp. Let er wel op dat u de huid niet beschadigt.

Nagels knippen of vijlen Nu de nagels door het water zacht zijn geworden, kunt u ze gemakkelijk met een nageltangetje bijwerken. Knip ze recht af om ingroeien te voorkomen. U kunt uw nagels natuurlijk ook vijlen. Wacht dan wel tot ze compleet droog zijn, anders gaan ze vlugger splijten.

Nagelriemen aanpakken De dunne huid bij de inplanting van de nagels duwt u voorzichtig terug met behulp van een bokkenpootje. Als dit moeilijk gaat, kunt u de nagelriemen eerst soepeler maken met een speciale nagelriemcrème.

Nagels lakken Gelakte nagels zijn de kroon op het werk, zeker als u open sandalen draagt. Om de lak zo netjes mogelijk aan te brengen zijn teenspreiders een handig hulpmiddel. Begin met een transparante basislaag. Zo voorkomt u dat de nagelplaat het pigment van de lak absorbeert en op de duur gelig wordt. Lak vervolgens uw nagels één of twee keer. Tijdens de zomer doet een felrode kleur het steevast goed. Als u het liever discreter houdt, is een parelmoertint een prima keuze. Over de lak heen gaat een beschermende topcoat. Tot slot kunt u nog een speciale spray gebruiken waarmee de nagels sneller stofdroog worden.

Hydrateren Nu is het tijd om uw voeten te verwennen met een vochtinbrengende crème. Maak er een gewoonte van uw voeten iedere dag te hydrateren. Zo vermijdt u gebarsten hielen, eelt en kloven. En terwijl u de crème inmasseert, kunt u uzelf meteen beloven uw voeten wekelijks een complete verzorging te geven, ook tijdens de winter !

Anne Roggen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content