Hasselt heeft in het uitgaanskwartier een nieuwe plek om lekker te eten. Op de plaats van T-Restaurant kwam E’Viedent, een bistro waar kwaliteit hoog in het vaandel wordt geschreven. E’Viedent neemt de gelijkvloerse verdieping in van een hoekhuis aan de populaire Botermarkt. Op de eerste verdieping staan vijf complementaire tafels met zicht op de keuken, die vooral in het weekend worden gebruikt. Aan het fornuis staat Wim Schoofs. Hij kreeg een slagersopleiding, deed stages in grote Franse eethuizen en ging aan de slag in Clos St. Denis. Hij liet T-Restaurant met beperkte middelen ombouwen. Een ander kleurtje en een ander muziekje, spiegels aan de muur en twinkelende luchters aan het plafond zorgen voor een nieuw sfeertje. In de eetzaal staat een fluisterende ober. De chef-kok komt in zwart keukenkostuum zelf bestellingen opnemen en gerechten inzetten. Hij gaat met voorzichtigheid te werk en ook hij spreekt zacht.

De spijskaart vermeldt een viertal gepersonaliseerde voorgerechten en een vijftal hoofdgerechten. Specialiteiten zijn : krokant taartje van aubergine en lauwwarme tonijn met citroenolie, kappertjes en geroosterde amandelen (17,10 euro) en roulade van pladijs met limoen, jonge spinazie en shiitakes (22,10 euro). In een afzonderlijk hoofdstuk brengt de kok, via een viertal interessante bereidingen, een ode aan groenten.

Wij kozen voor het openingsmenu van vier gangen (41,50 euro). Het eerste voorgerecht bestond uit kort in boter gebakken zoetwatergarnalen met zoete raapjes in verjus, mousseline van aardappelen, groene asperges en warme trostomaatjes. Daarna kwam een zachte risotto met asperges en sint-jakobsvrucht met korstje van zeste van citrusvrucht. Het fijne vlees van kort gebakken lamskotelet verscheen met gebakken asperges, tuinbonen en lichte lamsjus. Om af te sluiten was er een Spaanse sigaret van krokant deeg met abrikoos en versgedraaid vanille-ijs.

Wim Schoofs kan koken, dat is zeker. In E’Viedent worden mooie ingrediënten met respect benaderd. De kok streeft naar pure smaken en dat is een prima initiatief. Maar voor mensen die van een beetje punch houden, mag er zout en peper op tafel komen.

AFSPLITSING

Wim Schoofs is de voormalige schoonzoon van een van

de dochters van het prestigieuze restaurant Clos St. Denis in Vliermaal. In die hoedanigheid stond hij veertien jaar naast Christian Denis in de keuken.

Na de scheiding ontfermde

Roger Souvereyns zich over de

ronddolende kok en Wim Schoofs ging aan de slag in Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. In zijn eigen restaurant E’Viedent serveert Wim Schoofs een

ontmantelde versie van de

keuken van Clos St. Denis. Kwaliteit, smaak en eenvoud

zijn prioriteiten op het bord.

GASTRONOMISCHE BISTRO

Keuken: 7,5

Decor: 7

Comfort: 6

Service: 6

Prijs/kwaliteit: 7 geproefde menu

RESTAURANT E’VIEDENT

Botermarkt 25, 3500 Hasselt.

011 43 48 68.

Driegangenlunch 34 euro

of 47 euro met wijnen.

Terras op straat.

info@eviedent.be

www.eviedent.be

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content