Op cruise met kapitein Karl

© Olivier Saillant

Het cruisedefilé van Chanel ging niet onopgemerkt voorbij: in het Grand Palais in Parijs werd een gigantisch cruiseschip nagebouwd waaruit 86 mannequins tevoorschijn kwamen in frisse, zorgeloze outfits. Chanel heeft een reputatie als het gaat om spectaculaire decors: eerder zagen we in het Grand Palais al ijsschotsen, gigantische draaimolens, een supermarkt en laatst nog een compleet bos. Ook nu werd alles uit de kast gehaald. Omdat ze bij Chanel geen geschikt schip vonden om het defilé op te presenteren, werd een volledig cruiseschip van zo’n honderd meter lang nagebouwd. Inclusief het geluid van meeuwen (gelukkig geen meeuwenpoep), een lichtspel dat leek op water, een sterrenhemel en stoom uit de schoorsteen. Celebrity’s als Kristen Stewart, Margot Robbie en Lily-Rose Depp zaten front row op de kade. Na de show ging de romp van het schip open en mocht het publiek aan boord voor een afterparty in Love Boat-stijl. Het Belgische dj-duo Dewaele Brothers zorgde voor de animatie.

De show zelf had alles wat je je bij een cruisecollectie kunt voorstellen: inspiratie uit de scheepvaart gecombineerd met sportswear deluxe en zomerjurken met frisse blauwe prints. Karl Lagerfeld voegde daar nog een vleugje sixties aan toe met minirokken en witte of zilverkleurige Mary Janes. Ook de codes van het huis waren talrijk aanwezig met vestjes in tweed, katoenen hemden met smokwerk, gestreepte broeken en baretten.

Aan het eind groette Karl het publiek. Dat deed hij in het gezelschap van Virginie Viard. Zij is al dertig jaar directeur van de studio, maar het was de eerste keer dat ze mee kwam groeten. Alsof kapitein Karl leek aan te geven het ruime sop te kiezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content