Pieter Jelle De Brue van webshop Pimentón: “Er zijn weinig keukens die zo divers zijn wat betreft vegetarische of zelfs veganistische recepten als de Midden-Oosterse. Zonder terug te vallen op vleesvervangers creëer je gezonde, vullende maaltijden. De smaken zijn exotisch, maar haalbaar. In zijn laatste boek somde Ottolenghi een tiental producten op die noodzakelijk zijn om zijn recepten te maken. Qua populariteit staat rozenharissa met stip op één. We kunnen de vraag amper bijhouden. Ook zwarte look is aan een opmars bezig.

In onze webshop verkopen wij producten die niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn in België, maar waar vraag naar is. De laatste jaren duiken in buitenlandse kookboeken geregeld dezelfde ingrediënten op, die pas na een hele tijd in de supermarkt belanden. Neem nu parelcouscous: dat verkochten wij al langer, maar vond je pas veel later in de rekken van de gewone winkel. De grootste boost die we nu merken is de immense vraag naar alles wat Midden-Oosters is, onder meer onder impuls van Yotam Ottolenghi.

Heel vaak zijn de ingrediënten die nu terrein winnen al veel langer ingeburgerd in Londen, waar ook wij al onze producten bestellen. Onze winkels merken dergelijke trends niet altijd snel op. Meestal volgen de Belgische supermarkten wanneer ze vermoeden dat iets niet langer een niche is.”

pimenton.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content