Ligging : AAN DE DORPSRAND | Sfeer : SOBER MODERN | Reistijd : VEERTIG MINUTEN RIJDEN VAN BRUSSEL | Prijzen : CORRECT VOOR WIE MEERDERE DAGEN BLIJFT.

Birgit en haar man Tom zijn vroege onthaasters. Hoewel ze pas 35 zijn, lieten ze hun drukke beroepsbezigheid achter zich. De gastvrouw vond haar job als textielingenieur, en vooral de bijkomende twee keer drie kwartier verplaatsing naar het werk en terug, er uiteindelijk te veel aan. Zeker met twee opgroeiende kinderen. En omdat ze er toch altijd al van droomde om mensen te ontvangen, leek een B&B de juiste oplossing.

Dat de twee niet van half werk houden, blijkt uit de rest van hun verhaal. Bij hun huis aan de rand van het landelijke Laarne werd een nieuwe, met hout bedekte vleugel aangebouwd waar uiteindelijk een ontbijtruimte en drie kamers werden ondergebracht. En een sauna met jacuzzi en relaxruimte. Het geheel werd via een sierlijke veranda verbonden met hun eigen huis. En toen Birgit een jaar geleden begon met haar gastenkamers, bleef Tom niet onberoerd.

“Ik had een zeer stresserende job, in zoverre dat mijn gezondheid eronder leed en ik er slapeloze nachten aan overhield. Hondervijftig telefoons per dag waren geen uitzondering. Maar toen ik mijn vrouw op haar eigen tempo zag evolueren, begreep ik pas hoe stresserend mijn werk als bedrijfsleider was. Kort daarna stapte ik er zonder vangnet uit en kreeg tien dagen later een mailtje van Henny Vrienten, de zanger van Doe Maar, met de vraag om mee te werken aan een musical. Van de 350 kandidaten voor de auditie waren er 348 Nederlanders en twee Belgen, mijn maat en ik. En we haalden het, van december tot juni kunnen we voor 120 voorstellingen aan de slag.”

De drie kamers zijn kraaknet en hebben uitzicht over de ruime tuin met terras en houten meubilair. Onze kamer is klein, net als de badkamer met douche, maar alles is tot in de puntjes verzorgd. De aankleding is sober en stijlvol, compleet met flatscreen-tv. De aanpak van het stel is een voorbeeld van een moderne en functionele invulling van het begrip B&B zoals we die steeds vaker zien.

Ook het ontbijt mag gezien worden. Er komen vers fruit en yoghurt op tafel, een gekookt eitje, diverse broodsoorten en zowel kaas als vlees. En dat alles met uitzicht op de tuin, waar hortensia’s, lavendel, salie en pioenrozen het helemaal naar hun zin hebben.

Info

’t Groene Genoegen

verhuurt drie kamers tegen 75 euro, inclusief ontbijt. Wie maar één nacht blijft, betaalt 95 euro, voor twee nachten wordt 85 euro per nacht aangerekend. Het gebruik van de sauna voor twee kost 45 euro.

’t Groene Genoegen, Termstraat 43, 9270 Laarne, 09 366 66 16

en 0474 471 278, www.groenegenoegen.

be

Door Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content