:: Emperor’s 48, Keizerstraat 48, 2000 Antwerpen, 0486 03 33 97 (Nederlands) en 0485 17 19 87 (Engels), www.emperors48.com.

Een fotograaf realiseerde op de derde verdieping van een negentiende-eeuws huis in hartje Antwerpen een b&b met twee kamers en een appartement.

In de Keizerstraat vind je het mooiste en het lelijkste van Antwerpen zij aan zij : van de sierlijke Witte Lelie en het Rockoxhuis tot een banale parkeergarage. Wie er op zoek is naar goedkoop en centraal gelegen onderdak, vindt dat op het nummer 48. Tenminste als hij niet kortademig is, tegen een kleurtje kan en een woordje Engels spreekt : de twee kamers van Emperor’s 48 liggen op de derde verdieping en zijn knalrood geverfd. De gasten worden er door Patrick ontvangen, die Amerikaans is en slechts een heel klein beetje Nederlands spreekt.

We betrekken er de kamer aan de voorzijde met twee grote, ingelijste foto’s van een mannelijk naakt en een derde foto waarop een groepje naakte mannen voorovergebogen staat. Het zijn werken van fotograaf Bart Michielsen, die op deze manier een wisselend beeld van zijn kunnen aanbiedt aan de gasten. Bart bewoont het pand uit 1877 al zeventien jaar maar besloot pas vorige herfst om de studentenkamers om te bouwen tot gastenverblijf. Centraal in onze kamer staat een soortement neo-art-decobed dat de gastheer zelf ineengeknutseld heeft en waarvan de vierkante steunen aan het hoofdeinde bolronde lichten dragen. De twee vensters reiken van kuit- tot kniehoogte, er staat een werktafel, maar geen kleerkast of kapstok. En vooral : de badkamer met douche, lavabo en toilet is op de gang. Die handicap verklaart voor een deel de prijs, die echt wel aan de lage kant is voor hartje Antwerpen.

Meer werk van de gastheer hangt in de eetzaal, die over de volledige diepte van het pand loopt en daardoor zowel vooraan als achteraan volop licht ontvangt. Daar wacht een op zijn minst ongebruikelijke verrassing : een complete workout-installatie die, als we de gastheren mogen geloven, geregeld gebruikt wordt door het bezoek. Zelf zien ze er niet meteen van het gespierde type uit. De eetkamer is met de grote tafel tevens een geschikte plek om wat te werken, en de ruimte heeft ook nog een internetaansluiting met computer. In een aanpalend keukentje met barkrukken bereidt Patrick het ontbijt, met verschillende broodjes en koeken, ham en kaas. Het fruitsap komt uit de fles. Wie daar zin in heeft, kan ook voor een AmericanBreakfast kiezen.

Emperor’s 48 verhuurt twee kamers die badkamer / toilet op de gang delen. Singles betalen er 35 tot 45 euro per nacht, een dubbele kamer kost 45 tot 65 euro, afhankelijk van de dag van de week en of het de eerste dan wel de volgende nacht betreft. Alle prijzen inclusief ontbijten. Een appartement met twee kamers kost zonder ontbijt 95 tot 130 euro per nacht.

Kort

Ligging :

in het stadscentrum

Sfeer :

modern in oud pand

Reistijd :

30 minuten rijden van Brussel

Prijsklasse :

goedkoop

Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content