“Uitbundige pret die garandeert dat je eerder klaar bent dan je koffiezetapparaat.” “Verrassende vluggertjes tijdens de tv-reclame, waarbij je elkaar de kleren van het lijf rukt en weer beneden bent voordat de film verder gaat.” “Het geheim om geweldige sex te hebben tijdens een feestje, zodat je komt voordat iemand doorhad dat je weg was.”

U merkt het, ik ben weer geweldig verwend deze week. Sex in een wip is de schalkse titel van het boekje dat een gunstige, wat zeg ik, ronduit subtropische wind op mijn bureau deed belanden. Sex met een x dus, terwijl het Groene Boekje -ks voorschrijft, maar op de een of andere manier oogt dat minder sexy. En geef toe, seksshop, dat is helemaal geen gezicht. Kost ook meer aan lichtreclame.

Maar ter zake : Sex in een wip is een gidsje voor mensen met weinig tijd of trek in een snelle hap. Vandaar ook de structuur die aan een kookboek doet denken : hoe maak je iets klaar in vijf minuten, tien minuten, een kwartier ? Alleen lever je in dit geval zelf de ingrediënten en verbruik je gegarandeerd meer calorieën dan je opslaat.

Nu ben ik zelf eerder een liefhebber van slowfood, maar goed, ieder zijn meug. Alleen is de officieel door Frank Deboosere geratificeerde hittegolf-van-de-eeuw niet het juiste moment om een seksgidsje (al dan niet instant) te consulteren. Seks en Frank Deboosere, het is hoe dan ook een wonderlijke combinatie. Maar ook los daarvan zou het me niet verbazen dat er binnen negen maanden sprake is van een demografisch dieptepunt. Elkaar de kleren van het lijf rukken ? Tot daaraan toe, veel werk heb je daar nu toch niet mee. Maar “missionarishouding, via nekklem naar schouderstand” ? Ga weg, de opwarming van de aarde loopt nu al uit de klauw. “Op zijn hondjes via hondjes plat naar lepeltje-lepeltje” ? Dat heeft in de huidige klimatologische omstandigheden meer iets van een slipcursus.

Omdat het ozon weer piekt en Frank mensen van een zekere leeftijd zware inspanningen afraadt, zie ik af van verder veldwerk en richt ik mijn aandacht op de auteur van Sex in een wip. Zoals wij hier bij Weekend Knack een chef-antiek, een chef-gastronomie en een chef-auto hebben, zo komt Emily Dubberley aan de bak als chef-seks. Lost seksproblemen op voor de lezers van Elle, Cosmopolitan en Men’s Health, richtte in 2001 Cliterati op, een erotische website voor vrouwen, en in 2004 Scarlet, een seksmagazine voor vrouwen met een oplage van 40.000. Van specialisatie gesproken ! Testte in haar vruchtbare carrière al meer dan 300 seksspeeltjes, lees ik op haar website, waaronder de Aneros pros- tate massager (in samenwerking met een mannelijke collega), de reuzehandige Babelight (zaklamp, sleutelhanger en vibrator in één) en de Cyberskin Chasey Lain Pussy, waarbij ik me echt niets kan voorstellen, maar een virtuele raskat is het vast niet. “Zou Emily haar research op de redactie verrichten ?” vraagt een mens zich dan af. En veroorzaakt ze wel eens opstop- pingen als haar handbagage op de luchthaven door de scanner gaat ?

Maar kijk, daar is een foto van de eminente sexperte. Heel grote ogen heeft ze, met wijd opengesperde pupillen. Too much sex makes your eyes go funny, indeed. Overigens heeft Emily de laatste dagen niet meer geblogd. Hitteverlet, op aandringen van Frank Deboosere.

Sex in een wip, Emily Dubberley, Tirion, 80 p., 9, 95 euro, ISBN 90 4390838 X.

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content