Online personal shopper

© GF

Wat? Zalon by Zalando. Een personal shopper stelt gratis en in overleg met de klant één of twee outfits samen in de onlineshop van Zalando.

Waarom? Wie bij Zalando een wit T-shirt wil bestellen, krijgt meer dan 4000 zoekresultaten. Je moet dus goed weten wat je wilt, als je bij één wilt uitkomen. De personal shopper helpt je met die zoektocht.

Hoe werkt het? Je begint met te surfen naar zalon.be eneen persoonlijk profiel aan te maken. Dat duurt ongeveer twintig minuten. Op basis van de informatie die je geeft over lichaamsmaten, budget, stijl en voorkeuren, stelt Zalon enkele stylisten voor. Je kiest zelf met wie je in zee gaat. Na een minder geslaagde eerste match, koos ik voor de Nederlandse Jasmijn. We maakten een afspraak om even te bellen en een dag later vond ik twee outfitvoorstellen in mijn mailbox, waarover ik feedback kon geven. Mag Zalon het opsturen, of toch liever niet? En vooral, waarom niet? Jasmijn deed enkele aanpassingen en drie dagen later stond er een grote, blauwe doos op mijn bureau.

Wat kost het? De styling is gratis, net als het op- en eventueel terugsturen van je bestelling. Voor de rest gelden dezelfde regels als bij Zalando: je hebt honderd dagen retourrecht en betaalt alleen voor de stukken die je besluit te houden.

Extra tip Check de Pinterestpagina van je stylist, zodat je zeker bent dat jullie stijl matcht. Upload ook foto’s van jezelf en van mensen wier stijl je leuk vindt. Een foto zegt meer dan 1000 woorden.

De beoordeling Ik weet goed wat ik wil en ben dus niet de gemakkelijkste klant.Toch is Jasmijn erin geslaagd om binnen mijn stijl te shoppen en me zelfs te verrassen. Zo vond ik een paar (betaalbare!) enkellaarsjes van een merk dat ik zelf nooit zou aanklikken. Voor herhaling vatbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content