Slapen Enzo, Karel Rogierstraat 20, 2000 Antwerpen, 03 216 27 85,

fax 03 216 28 65, www.slapenenzo.be, info@slapenenzo.be.

De perfecte, sobere, minimalistische eenvoud van Slapen Enzo wordt voorlopig doorkruist door vochtvlekken op de muren, die de sfeer een beetje bederven.Eenvoudsiertdemens, zei mijn moeder altijd”, herinnert Jeanette Doezé zich bij het rijkelijke ontbijt, nadat ze een gebakken schijf ananas met platte kaas heeft neergezet. Die eenvoud heeft de Nederlandse gastvrouw, die vroeger een kapsalon runde, in haar nieuwe roeping in de praktijk omgezet. In een rijtjeshuis uit het begin van vorige eeuw, vlak bij het trendy Antwerpse Zuid, creëerde ze een sobere symfonie van wit en zwart die zo in de interieurboekjes kan en al in de gang begint.

Het huis telt drie gastenkamers, waarvan een heel ruime White Room hoog aan de voorzijde, een wat kleinere Mocca-Rocca-kamer achterin en de Dark Room, waar we zelf de nacht doorbrengen. Volgens de folder “maak je je stoute dromen waar in de privacy van de over twee etages verdeelde Dark Room, met het massief zwart marmeren bad en de separate regendouche”. Omdat we alleen kwamen, vielen die dromen een beetje tegen, al moet gezegd dat de kamer in-drukwekkend oogt, en dat we van die privacy ook niet te klagen hadden : er is een aparte tussendeur en een eigen, sobere hall met sierlijke bladeren in glazen vazen. De badkamer is echt sensueel zwart, met een prachtige douche in matglas. Het slaapgedeelte met de zwarte houten vloer, witte muren en de drie grote schilderijen van Eva Claessens is al even mooi. Maar een dergelijke, uitgepuurde stijl vraagt nu eenmaal om absolute perfectie in de uitvoering en dat is hier helaas niet het geval. De muren worden door lelijke vochtvlekken ontsierd en ook de afwerking is niet helemaal je dat. Dat probleem en de trage service van de opgeroepen vaklui drijven de enthousiaste gastvrouw, die zich een detaillist noemt, stilaan tot wanhoop, en dat valt te begrijpen. We beloven onszelf om terug te keren als de kamer in zijn perfecte sobere staat is hersteld, maar weten dat bij het zien van de prijs eigenlijk niet zo zeker meer.

In afwachting daarvan luisteren we ’s avonds naar de Mood Music die voor de gasten klaarligt en warmen ons ’s morgens op aan het uitgebreide ontbijt met zalm, kaas en ham, diverse confituren, een gekookt eitje, versgeperst fruitsap, broodjes en croissants en een heel bijzondere zachte Shaka Zulu-thee. Slapen Enzo telt drie kamers die tegen 130, 140 en 150 euro worden verhuurd, inclusief ontbijt.

Ligging :

Sfeer :

Reistijd :

Prijsklasse :

in het stadscentrum

minimalistisch

een half uur rijden

van Brussel

prijzig

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content