Onderduiken in Nimmo Bay Wilderness Lodge

Locatie: De mooiste plaatsen op aarde zijn vaak enkel per vliegtuigje of boot bereikbaar. Wil je naar het Nimmo Bay-resort, dan reis je per watervliegtuig vanaf Port Hardy, op het Canadese Vancouver Island. Je zoeft over dichte wouden en windstille inhammen die beschutting bieden aan zwarte en bruine beren, orka’s en andere wilde dieren die hier wonen, of jaarlijks op doorreis komen.

Ideaal voor: Wie houdt van de natuur met grote N is in de ongerepte en waanzinnig mooie archipel van Broughton aan het juiste adres. Deze streek is ideaal om te hiken, kajakken, vissen of te paddle boarden.

Stijl en inrichting: In de jaren tachtig was dit nog een familiale en eenvoudige lodge voor vissers, maar door de jaren heen groeide Nimmo Bay uit tot een exclusief resort waar je jezelf weg van de wereld waant. De huisstijl past perfect bij de Canadese wildernis, met houten chalets en veranda’s waar rode Adirondack-stoelen uitnodigen tot lange rustmomenten na een dag buiten.

Service en activiteiten: De service is relaxed, familiaal en niet opdringerig. Elk personeelslid, van de familie Murray die de lodge runt tot de gidsen, laat de gasten vrij in wat ze wel of niet willen doen. Heb je geen zin in grizzlyberen spotten, wel in de cederhouten jacuzzi naast de waterval? Geen probleem.

Kamers: Er zijn negen cabins, waarvan zes nieuwe die uitkijken over de baai en ingericht werden in een frisse Scandinavische stijl. De drie oudere hutten, in natuurlijke houtkleuren, liggen wat verscholen in het intieme woud. De kamers zijn luxueus met een knusse zitruimte, een groot bed met fijn Belgisch linnen en een nokvolle minibar waarvan alle drankjes on the house zijn.

Eten & drinken: Op het menu staat échte wilde zalm, gevangen in de snelstromende rivieren of meren uit de buurt, naast krab en garnalen die stomend op tafel worden gezet. Je drinkt er topwijnen uit British Columbia, lokaal bier uit Vancouver Island en perfect gemaakte cocktails, van de klassiekers tot de Nimmo Bay-specials, die vaak creaties zijn van vorige gasten.

Waar voor je geld: Nimmo Bay is exclusief en heeft een stevig prijskaartje. Niet omdat de cabins gouden kranen hebben, wel omdat de plek zo afgelegen is. Prijzen vanaf 775 euro per persoon per nacht, met watervliegtuigtransfers. Alle maaltijden en drankjes en de meeste activiteiten inbegrepen.

nimmobay.com

Onderduiken in Nimmo Bay Wilderness Lodge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content