Ligging : buiten het dorp, langs een drukke weg I Sfeer : nieuw met enkele oude accenten I Reistijd : anderhalf uur rijden van Brussel I Prijzen : niet goedkoop voor het gebodene

We hebben vele aangename herinneringen aan de Ardennen, aan ochtenden met slierten mist die door het landschap drijven. Ontwaken met uitzicht op een weidsheid die in Vlaanderen nog nauwelijks te vinden is. Alleen ontbreekt dat laatste een beetje op het adres van vandaag. Commeunpoème is een klassieker met een reputatie in de streek van Remouchamps, maar de vorige eigenaars lieten de zaak enkele maanden geleden over. Sinds juli runt Luciana de B&B, maar omdat ze nog voor enkele maanden haar man helpt in de bakkerij in Oudergem, steekt haar zus vaak een handje toe.

Het huis ligt verborgen achter een grote antiekzaak en telt voorlopig slechts twee kamers. Ons optrekje ligt aan de zijkant, is klein en er is volop gelegenheid om het hoofd te stoten. Bij het binnenkomen bijvoorbeeld, in bed en in de badkamer. Mannen plassen er zoals vrouwen, zittend. Omdat rechtop staand niet te doen is. Het is er wel keurig netjes, met een zeer verzorgde badkamer met douche. De toegangsdeur heeft een venster en er valt wat extra licht binnen via het dakraam. Maar van een uitkijk op het landschap kan men alleen dromen.

De tweede kamer is een stuk groter, maar veel licht is er evenmin. Er is een klein raampje en een venster in de deur. En er is wat uitkijk op de beboste helling die achter het huis begint. In het grind buiten staan er enkele stoeltjes en het ruikt er naar het paard dat op stal staat.

Wie licht en ruimte mist, vindt achter een klein poortje langszij een andere sfeer. Daar ligt er een groot gazon, en tegen de zijkant van de paardenstallen werd een bescheiden maar prettig afdakje gemonteerd, waar een tafel met vier stoelen staat. De ideale plek om wat te schrijven. Ware het niet dat het voorbijrazende verkeer voor een voortdurende stroom van lawaai zorgt.

Het ontbijt wordt in het huis van de eigenaars geserveerd en is erg volledig. We proefden er de appelgelei met salie die Luciana’s moeder eigenhandig maakt. Maar toch voelden we ons een beetje onvoldaan. Niet omwille van het ontbijt, wel omdat de poëtische naam eigenlijk meer laat vermoeden dan er is.

Bij het wegrijden beloofde Luciana’s zus ons dat het dak van het kleine kamertje binnenkort wordt verhoogd, dat er een kamer bijkomt en dat de antiekzaak verdwijnt om plaats te maken voor de biobakkerij van Luciana en haar man.

Info

Comme un poème telt twee kamers die tegen 60 euro per nacht worden verhuurd

(65 voor één nacht). Voor het ontbijt wordt 10 euro per persoon gerekend.

Comme un poème, route de Louveigné, 4920 Remouchamps, 0494 83 78 68.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content