Architect Caroline Notté is erg dynamisch en enthousiast.

Ze houdt van spontane interieurs met een barokke toets.

Caroline Notté zit niet graag stil. Nog tijdens haar architectuurstudies trok ze door Europa en studeerde ze in Sevilla. Daarna vertrok ze naar New York, minder voor de architectuur dan voor de fotografie, want dat is haar tweede passie. Terug in België ging ze aan de slag bij de bekende Brusselse architect Marc Corbiau, bekend om zijn prestigieuze moderne villa’s van klassieke signatuur. Vervolgens werkte ze een tijdje bij interieurontwerper en decorateur Lionel Jadot. “Door al die werkervaringen ben ik wat afgedwaald van het minimalisme naar de barok”, bekent Caroline Notté. “Ik ben wel altijd gek geweest op eclectische elementen, op het mengen van stijlen. Ik ben wel minder barok dan Lionel Jadot en hou meer van het moderne, maar bij mij gaat het vooral om de ludieke details. Ik verkies een opgewekte stijl en ben positief ingesteld. De grote lijnen van mijn architectuur zijn dus modern, strak en hedendaags, maar de aankleding met objecten is speels.”

Haar Brusselse loft, een oude smederij, is ook op ongewone wijze ingericht. “Enkele machines heb ik zelfs bewaard”, legt ze uit, “maar ik wilde er geen koude loft of appartement van maken, dus moest dat industriële element zichtbaar blijven. Toch heb ik de ruimte wat opengegooid, waardoor je mooie perspectieven krijgt en het ruimtegevoel boeiender wordt. Maar het is geen lege doos.”

Volledig open is de ruimte natuurlijk niet, door de steunzuilen die de loft min of meer indelen in een zit- en kookruimte. Het originele split level bleef bewaard. Op de half verheven en open verdieping richtte Caroline haar slaapkamer in met een zelfontworpen bed. Via een ijzeren trap kom je in de woonruimte met de open keuken en de verschillende zithoeken. Het decor is vrij barok, met veel zwart-witcontrasten en kleurrijk meubilair. Dit is geen klassiek architectendecor. Bouwmeesters houden niet zelden van koele en strakke interieurs. Ze zijn bang voor fantasierijke prullaria, terwijl Caroline zelfs haar drumstel een plaatsje in de open ruimte gaf. Haar veelzijdigheid uit zich ook op professioneel vlak. Ze is fotografe maar ontwerpt daarnaast woningen, kantoren en winkels van Dubai tot Zwitserland.

Info : www.carolinenotte.com

Tekst Piet Swimberghe Foto’s Jan Verlinde

De loft is strak en modern maar met speelse objecten. Het industriële element moest zichtbaar blijven zonder koud te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content