Volgens trendwatching.com is ‘mapping’ de trend van 2009 : onlinekaartjes of telefoonboeken worden gekoppeld aan gsm’s en gps-toestellen, zodat u eender waar het dichtstbijzijnde restaurant vindt. Of een winkel of galerie. Zet alvast een rood vlagje aan deze adressen.

’t Casteelken nummer drie

Twee vestigingen had meubelwinkel ’t Casteelken al : een moederwinkel aan de kerk van Rumbeke, met meubelcollecties van tientallen Europese topmerken en een shop even verderop met woonaccessoires en kleine meubelen. Volgende maand opent de woonwinkel een derde vestiging, in Oostkamp bij Brugge. Daarmee heeft de winkel nu een oppervlakte van 7600 m2 vol design in West-Vlaanderen. (LC)

Info : Kwadri by ’t Casteelken opent officieel de deuren in de loop van februari, Gaston Roelandtsstraat 1, 8020 Oostkamp-Brugge, 050 40 20 80, www.casteelken.be .

La Durée

Het restaurant van Angelo Rosseel, Gouden Gardes Talent met Visie. Top 1000 van de lekkere adressen Knack Trends. (PVD)

Info : La Durée, Leenstraat 28, 8870 Izegem, 051 31 00 31, www.laduree.be.

Fleur sur L’Eau

Het restaurant van Dominique Tondeurs en Michel De Bruyn, Gouden Garde Jong Talent. Top 1000 van de lekkere adressen Knack Trends. (PVD)

Info : Fleur sur L’Eau, Sint-Onolfsdijk 12 B3, 9200 Dendermonde, 052 55 47 93, www.fleursurleau.com.

Brussels Airport

Wie een vliegvakantie overweegt, vinkt best Brussels Airport aan, want wellicht opent er in het najaar een low cost terminal, waarmee Brussel budgetvliegers wil aantrekken. Gevestigde luchtvaartmaatschappijen met lage prijzen zijn daar kregelig over, omdat zij niet dezelfde gunstvoorwaarden genieten op Brussels Airport. Uitkijken dus wie er komt, hoe de andere luchtvaartmaatschappijen reageren en hoe de luchthaven van Charleroi zich handhaaft. Een prijzenslag vanaf Brussel is niet onlogisch. Bijkomend element is de integratie van Brussels Airlines in de Lufthansagroep. In overleg met andere Star Alliance-partners wil men van Brussel een mondiale hub maken tussen de Skyteam-luchthavens Amsterdam en Parijs en de Oneworld-luchthaven Londen. Meer intercontinentale vluchten vanuit Brussel zijn bijgevolg niet uitgesloten. (GVL)

Nuance

Thierry Theys is verkozen tot Inventieve Kok van het Jaar. Top 1000 van de lekkere adressen Knack Trends. Zijn restaurant, Nuance, vindt u in Duffel. (PVD)

Info : Nuance, Kiliaanstraat 8, 2570 Duffel, 015 63 42 65, www.resto-nuance.be.

Kaapverdië, Ethiopië of Libië ?

Als vakantiebestemming komen de Kaapverdische Eilanden ‘dichterbij’. Door rechtstreekse chartervluchten wordt de reistijd soms meer dan gehalveerd. Diverse reisorganisaties mikken ook op Ethiopië als nieuwe, authentieke bestemming. Misschien nog niet echt voluit voor 2009, maar er wordt nog altijd hoopvol gekeken naar de toeristische plannen van Libië. (GVL)

Door Leen Creve, Pieter Van Doveren, Geert Van Lierde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content