Neem uw agenda en noteer volgende vijf designevents in evenveel toonaangevende woonwinkels IN VLAANDEREN. Thijs Demeulemeester

LC

Vanaf 9 november : Moroso in ’t Casteelken

De ‘ Where the fuck is Rumbeke ?‘-advertenties van ’t Casteelken herinnert u zich toch nog ? Topontwerpers Patricia Urquiola en Martino Berghinz zullen zich dat allicht ook afvragen, als ze van hun recent ontworpen showroom in New York afzakken naar ’t Casteelken. Thema van de jaarlijkse tentoonstelling in Rumbeke is Moroso. Waarom ? “Vroeger deed Moroso vooral inrichting van hotels en kantoren, nu richten ze zich meer op priv√©woningen”, aldus Patrick Van Loock van ’t Casteelken. Moroso heeft collectiestukken van Ron Arad, Marc Newson, Arne Quinze en Ross Lovegrove in huis, maar focust in Rumbeke vooral op nieuw meubilair van Urquiola.

’t Casteelken Interior Design, St-Petrus & Paulusstraat 2, Roeselare-Rumbeke.

Info : 051 20 98 11, www.casteelken.be.

11 november : Missoni en Saarinen bij Donum Hasselt

Ook bij Donum in Hasselt vonden ze reden tot feesten : op de opendeurdag op 11 november wordt ‘vijftig jaar Eero Saarinen bij Knoll’ gevierd. De Fins-Amerikaanse architect-designer is vooral bekend van de Tulipstoel en -tafel, die hij in 1956 voor Knoll ontwierp. Van die designklassieker presenteert Donum een nieuwe zilverkleurige versie. Dat andere icoon, de Lounge Chair van Eames, is voor de gelegenheid verkrijgbaar in een witlederen remake. (Zowel de Saarinen- als de Eamesobjecten zijn in Donum Antwerpen ook voorradig.) In het Donumfiliaal in Hasselt staat voor de rest vooral de collectie van Missoni in de spotlights.

Donum Hasselt, Havermarkt 31/33, Hasselt. Op de opendeurdag is de winkel open van 13.30 tot 18 uur. Info : 011 22 83 36, www.donum.be.

17 en 18 november : Edra bij Domus Plus

Domus Plus bestaat twintig jaar en daar hoort een event bij, op drie locaties in Roeselare. In de woonwinkel zelf staat de volledige Edracollectie tentoon, in kunstgalerij 9punt9 loopt de foto-expo Historia Naturalis met meubelobjecten van de Campanabroers en in Spiegelzaal Huize Wyckhuyse zie je Edra’s Diamond Collection. Dat zijn Edraklassiekers, overtrokken met stof bezet met Swarovskikristallen. In de winkel vind je nog nieuwe zitobjecten van Zaha Hadid √©n vergulde soepblikken van Marcel Wanders, te koop voor een goed doel.

Domus Plus, Sint-Amandstraat 87, Roeselare.

Info : 051 24 25 25 en www.domusplus.be.

24 november : opening Vitrapoint.Gent

Een stoelendans met zitmeubilair van Eames en Panton : de natte droom van iedere designliefhebber, vooral als de winnaar de overblijvende stoel cadeau krijgt. Vitrapoint.Gent haalt die stunt uit in de week van hun opening -eindelijk ! – op 24 november. Eveneens op het programma : een fotoveiling ten voordele van het Kinderkankerfonds en presentatie van nieuw werk van Vincent Van Duysen, Glenn Sestig en Bsweden.

Vitrapoint.Gent, Vlaanderenstraat 107, Gent.

Info : 09 234 07 09, www.gent.vitrapoint.be.

Vanaf november : 15 jaar a.puur.a

Interieur-, decoratie- en accessoirewinkel a.Puur.a in Gent bestaat vijftien jaar en viert dat vanaf november een heel jaar lang. Elke maand nodigt Katrien Buyle een andere kunstenaar uit in haar winkel. In november stelt Sabine Monbailliu tentoon, in december Bruno Van den Bossche. LC

a.puur.a, Onderbergen 56, Gent. Info : 09 223 02 41.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content