NOSTALGISCH MODIEUS

Marc Pauwels en Barbara Van de Perre: de gezichten achter Frida & de Henri's. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE KUNSTZINNIG RESTAURANT

KEUKEN 7

DECOR 7

COMFORT 6,5

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU 7

De naam Frida & de Henri’s troffen wij in de lijst van Jong Keukengeweld van Vlaanderen Lekker Land (www.vlaanderenlekkerland.be). De culinaire actie, die duurt tot 15 november, biedt jongeren tot en met dertig jaar de mogelijkheid om kennis te maken met ‘Vlaamse topgastronomie’ (driegangenmenu inclusief drank voor 45 euro).

Wij reden langs Marokkaanse koffiehuizen en parkeerden de auto op een boogscheut van het nieuwe Museum over Holocaust en Mensenrechten en aan de voet van het verpauperde Predikherenklooster. Wij keken bang naar boven en hoopten dat er geen steenblokken naar beneden zouden komen. Op het adres waar ooit danszaal Scala was gevestigd, is nu restaurant Frida & de Henri’s. Binnenkomen doe je via de bar met zicht op de open keuken. Onze mantels werden keurig in ontvangst genomen : een galanterie die helaas uitsterft. De achterliggende ruimte heeft in het wit gekwaste bakstenen muren en is nostalgisch modieus ingericht. De Deense tweedehandsmeubeltjes uit de jaren vijftig en zestig brengen huiselijkheid. Er klinkt zachte jazz en de sfeer is ontspannen. De kaart volgt de seizoenen en groenten nemen een belangrijke plaats in.

Wij bestelden het driegangenmenu (44 euro) met gerechten, te kiezen uit de spijskaart en opgediend in aangepaste porties. De kurk ging van een Luna Beberide 2009 uit de D.O. Bierzo in het noordwesten van Spanje. In deze rode wijn, gemaakt van de menciadruif. proefden wij zon, kersen en cacao (28 euro). Als welkomsthapje verscheen sla van Breydelham, suikererwt en knolselderie met mosterdmayonaise, gevolgd door sla van appel, komkommer, dille en overheersend vanillearoma. Er kwamen twee verschillende voorgerechten : wortelbeignets met koriander, schapenkaas, citroenhoning, raketsla en looksaus (14 euro) en een minuscule portie zeekat met appel, wakame, citrusgel en citroenmeringue (14 euro). Rog van eerste kwaliteit lag in het bord met texturen van tomaat, mozzarella, puree van okra’s en geroosterde hazelnoten (27 euro). Lamsvlees, iets te ver gegaard, kreeg het gezelschap van broccolimousse met harissa en smakelijke Hasselbackaardappelen (28 euro). Afsluiten deden wij met zanddeeggebak met in wijn gekookte peer, koffiesaus en een quenelle kwark (10 euro).

Frida & de Henri’s is een enigszins artistieke ankerplaats, waar je de zeilen strijkt voor een avondvullend culinair programma. De bewerkelijke bereidingen zijn vaak persoonlijk en de ene creatie is al beter geslaagd dan de andere.

RESTAURANT FRIDA & DE HENRI’S

GOSWIN DE STASSARTSTRAAT 60, 2800 MECHELEN

015 33 92 67

WWW.FRIDAENDEHENRIS.BE

Menu’s : 26 tot 49 euro.

Vegetarisch menu : 39 euro.

Zondag en maandag gesloten.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content