Nordic chic

Denemarken © GF

Modenieuws uit het Noorden.

Denemarken

Soms is het goed om als label weer even je roots op te zoeken. Het Deense modemerk Samsøe & Samsøe besloot met nationaal erfgoed aan de slag te gaan en creëerde een knitwearcapsulecollectie die voor honderd procent uit lokale wol gemaakt werd. Het label focust daarmee op een ambacht dat van oudsher deel uitmaakt van de Deense industrie. “Met deze capsulelijn willen we het belang benadrukken van mensen die in Denemarken met wol werken, en breien en naaien met lokale materialen”, vertelt sustainabilitymanager Klara Lykke Reddersen. De ‘Made In Denmark’-lijn omvat vier ontwerpen die verschijnen in een gelimiteerde oplage van 120 stukken per item.

samsoe.com

IJsland

Voor hun nieuwste samenwerking streken het Italiaanse modehuis Gucci en het outdoorlabel The North Face neer in IJsland. De eilandstaat moest als de perfecte bestemming dienen om hun tweede collab in de verf te zetten, waarbij de labels een magische outdoorlijn voor ogen hadden. De tweeling en fotografen Jalan en Jibril Durimel plaatsten hun modellen tussen het zwarte vulkanisch zand, het levendige groen van de IJslandse natuur en het hypnotiserende wit van gletsjers. De collectie steekt fel af tegen het serene landschap, met assertieve monogrammen, felle kleuren en knipogen naar sleutelstukken van Gucci uit de jaren zeventig. Het beste deel? De meeste stukken zijn gemaakt van Econyl, nylon gemaakt van gerecycleerde stoffen. Chic en ethisch dus. gucci.com, thenorthface.eu

IJsland
IJsland© GF

Zweden

Het Zweedse Filippa K wilde creatief aan de slag met overschotten uit zijn atelier. Samen met de opkomende Zweedse designer Stina Randestad, die bekendstaat om haar innovatieve materialen en technieken, werd zo een exclusieve capsulecollectie uitgetekend waarbij sterke kleuren en silhouetten centraal staan. In het atelier van Filippa K in Stockholm kregen tweedehands items, samples en overschotten een nieuw leven in zes expressieve ontwerpen. De kleren zijn te koop op aanvraag via de website van het Zweedse label.

filippa-k.com

Zweden
Zweden© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content