JAMES HEELEY

Deze Brit werkte als designer toen hij vijftien jaar geleden Annick Goutal ontmoette. Haar passie voor parfums werkte aanstekelijk en hij verdiepte zich in de Franse artisanale parfumerie. Vorig jaar richtte de autodidact zijn eigen parfumhuis op, waar mooie materialen en verfijnde composities troef zijn. Heeley presenteert toegankelijke geuren, zoals Verveine of Menthe Fraîche (EDP 100 ml : vanaf 99 euro) en enkele complexere en originele parfums, die altijd elegant, draagbaar en kwaliteitsvol zijn. Onze aanrader : Cuir Pleine Fleur.

Exclusief bij Senteurs d’Ailleurs, Stefaniaplein 1 A, 1050 Brussel. www.senteursdailleurs.com

CLEANSING CREAM VAN EVE LOM

De schoonheidsspecialiste had in Londen een bloeiende praktijk, waar veel sterren en modellen hun gezicht lieten verzorgen. Voor de vaak geplaagde huid van die druk bezette mensen ontwierp ze een cleansing cream (50 ml : 42 euro) die reinigt én voedt. Bij het gebruik hoort een heel ritueel dat wel wat tijd in beslag neemt maar het maakt andere producten (zelfs een nachtcrème) overbodig. Wij zijn fan !

Exclusief bij Senteurs d’Ailleurs, Stefaniaplein 1 A, 1050 Brussel. www.senteursdailleurs.com

NUBO

Deze luxueuze cosmeceutische verzorgingslijn veroorzaakte een hype in het Britse Harrods. Ze omvat eenentwintig anti-aging-producten zonder omstreden parabenen, sodium lauryl sulfaat, petroleumderivaten en synthetische geur- en kleurstoffen. Blikvanger is het Cell Dynamic Complex Serum (30 ml : 220 euro) dat gifstoffen afvoert zodat het celmetabolisme optimaal kan werken.

Exclusief bij Parfuma, Eiermarkt 31, 2000 Antwerpen en Wijnegem Shoppingcenter. www.parfuma.com

KEVIN MURPHY

De Australische topkapper verwierf internationale faam met zijn populaire beach look en door zijn werk met de bekendste fotografen, modebladen en filmsterren. Hij liet een reeks milieuvriendelijke verzorgings- en stylingproducten ontwikkelen om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen : glans, hydratatie, herstel en volume. Getest en goedgekeurd !

Info : www.kevinmurphy.be

HUMIECKI & GRAEF

Met dit merk brengen twee Duitse grafische designers, Sebastian Fischenich en Tobias Müksch, een hommage aan hun grootmoeders, wier naam ze gebruikten voor hun parfumhuis. Ze deden een beroep op het parfumeursduo Les Christophes (Chris-tophe Laudamiel en Christoph Hornetz), dat bekendstaat voor zijn eigenzinnige visie en technische beslagenheid, om zeven parfums te ontwikkelen die telkens een emotie interpreteren. Wij vielen voor het lichtbloemige Clémency (EDT concentrée 100 ml : 149 euro) dat moederlijke trots weerspiegelt.

Exclusief bij Beauty By Kroonen & Brown, Lebeaustraat 49, 1000 Brussel.

DAVID MALLET HAIR SERUM

David Mallet is een uitgeweken Australiër die bekendstaat als een van de beste kappers van Parijs, met klinkende namen als klant. Een bezoek aan zijn salon zit er voor de meesten wellicht niet in, maar zijn beroemde Hair Serum (50 ml : 65 euro) voor verzorging, glans en gewilligere haren is nu wel te verkrijgen.

Exclusief bij Beauty By Kroonen & Brown, Lebeaustraat 49, 1000 Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content