Categorie Trendy bar-restaurant Keuken 6 Decor 8 Comfort 6,5 Service 7,5 Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Keuken 6 Decor 8

Comfort 6,5 Service 7,5

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Ça bouge à Bouge sinds het loungerestaurant Recto Verso een jaar geleden met succes van start ging. Bouge is een randgemeente langs de belangrijkste toegangsas die leidt naar de Waalse hoofdstad. De versterkte stad aan de voet van de rots met citadel en de samenloop van Samber en Maas, is door de komst van de zetel van het Waalse Gewest geëvolueerd tot een geordende plaats, waar het voor voetgangers aangenaam toeven is. Maar de automobilist heeft het nu wel moeilijk in het centrum en is blij met alternatieven aan de rand van de stad.

Recto Verso is gemakkelijk te bereiken en heeft ruime parkingmogelijkheden. Plaats van gebeuren is een van de twee herenboerderijen van Groot-Namen. De voorname hoeve van een rijke grondeigenaar dateert uit 1806 en zo ook de van Brugse wandtapijten en ornamenten voorziene pronkkamers. Binnenhuisarchitect Carole Guyot wist de historische elementen op een smaakvolle manier te combineren met modern design. Het resultaat valt te omschrijven als ‘fusionbarok’.

Binnenkomen deden wij via de loungebar om door te lopen naar de in wit en zwart aangeklede eetkamer. De verlichte spijskaart prijkt op de binnenwand van een koker. Er is een beperkte keuze aan voorgerechten tegen 14 euro en hoofdgerechten tegen 19 euro. Populair is het menu van drie gangen met een vrije keuze uit de kaart (37 euro). Ook wij kozen dit menu. De huiswijn is van Luc Pirlet en dat betekent correcte kwaliteit (glas 3 euro, fles 15 euro). De keuze aan flesjes onder de 30 euro is ruim. Het werd een Montepulciano d’Abruzzo, Villa Medozo, een soepele en warme rode met een prima verhouding prijs/kwaliteit (25 euro).

Als eerste gang kwam aan de ene kant tonijn in drie bereidingen : tartaar met verkleurde avocadopuree, brochette met korst van amandels en boerse chutney van appel, en rauwe en pezige brokken met sesam in troebele consommé. En aan de andere kant een halve kreeft in drie bereidingen (toeslag 4 euro) : als tartaar gecombineerd met mango, in een vreemdsoortige bisque met citroenolie, en à l’armoricaine.

Volgde een eersteklas stuk Iers rundvlees (300 g) dat smakelijk was gekorst en werd geserveerd met aardappelpuree, een enorme schijf kruidenboter en raketsla. Aan de overkant verschenen zes grote gamba’s van de barbecue met een pipet vol basilicumolie, courgette van de grill en aardappel in veldkleed (supplement 4 euro).

Afsluiten deden wij met dikke milkshake van kersen en wodka met knappertjes. Een reageerbuisje met een infusie van boomschors en citrusvrucht was het afscheidsdrankje, dat wij klasseerden als ‘onzin’.

Wij waardeerden de omgeving, de innemende bediening, de royale porties en de vriendelijke prijzen (lunch 22 euro, ‘speedy break’ 14 euro, menu’s 36 en 37 euro). Helaas vonden wij sommige bereidingen onevenwichtig. Speciaal doen mag, maar dan liefst vertrekkend van een gedegen basis.

RESTO BAR RECTO VERSO

Chaussée de Louvain 226

5004 Bouge (Namen)

081 20 08 66.

www.rectoversolounge.be

Zaterdagmiddag en

zondag gesloten.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content