Ligging in de Brugse binnenstad Sfeer gerestaureerd oud pand met kwaliteitsmeubelen Reistijd een uur rijden van brussel Prijs/kwaliteit correct

Sfeer gerestaureerd oud pand met kwaliteitsmeubelen

Reistijd een uur rijden van Brussel

Prijs/kwaliteit correct

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Een kleine tien jaar geleden zetten Annie Degrave en haar man een unieke b&b op in de Brugse binnenstad. De zeilers die de wereld hadden verkend, leken een rustplek te hebben gevonden. Drie kleine panden werden grondig aangepakt en verbouwd. Uit die titanenarbeid ontstond een uniek geheel. Number Eleven werd al snel een begrip in binnen- en buitenland.

Toen kwamen Carine Destrooper en haar man er enkele maanden geleden logeren. Het stel had hard gewerkt, zij als rechterhand in het succesvolle koekjesbedrijf van haar man. “De kennismaking leek wel een openbaring”, zegt de gastvrouw. “Ik herkende meteen de stijl en de gezelligheid, de gastvrijheid van een huis dat me als het ware op het lijf geschreven was. Bij het ontbijt vertelde mijn man aan de gastvrouw dat hij een droom had gehad waarin hij eigenaar werd van het pand.”

Annie kon haar oren niet geloven. “Maar het huis staat te koop, alleen hebben we het nog aan niemand verteld.” Een dag later tekenden de koppels de overeenkomst. Voor Carine, die kort daarvoor een koffiebranderij voor haar zoon had helpen opzetten, begon een nieuw leven.

De kersverse gastvrouw, een dynamische persoonlijkheid, liet het interieur wijselijk onaangetast. Beneden vinden bezoekers een L-vormig salon met een lange tafel waar het ontbijt wordt geserveerd. ’s Avonds kunnen de gasten er bij het vuur van een drankje genieten. Achter het huis bevindt zich een suite met een gigantische badkamer, een zithoek met een werkhoek en een slaapkamer. Zelf overnachtten we in de chocoladekleurige kamer op de eerste verdieping. Ze loopt over de hele diepte van het huis en kijkt uit op het smalle Peerdestraatje. De luxueuze kleinschaligheid en de lambrisering zorgen voor een aparte sfeer, waarin kwaliteit overheerst.

Hogerop is er ook nog de vanillekleurige kamer met een soort zitbad op poten en een mooie, kleine, antieke secretaire.

Het ontbijt weerspiegelt de ambities van de gastvrouw en biedt zo ongeveer alles wat een bezoeker kan wensen. Aan de lange tafel heerst dan ook een opgewekte sfeer die uitnodigt tot rustig genieten. De kersverse gastvrouw wil het huis ook openstellen voor artistiek bezoek : met wisselende tentoonstellingen geeft ze belangstellenden de kans van het unieke interieur te genieten.

Wie in een andere sfeer wil gaan eten, kan naar de vernieuwde Versteende Nacht, een jazz-minded praatcafé in de Langestraat waar Isabelle en Alain een zeer verzorgde keuken serveren.

Door Pierre Darge / Foto’s PPINumber 11 telt twee kamers die tegen 155 en 175 euro worden verhuurd, en een suite die 235 euro kost, inclusief ontbijt. In het weekend wordt alleen per twee nachten verhuurd.

Number 11, Peerdenstraat 11, 8000 Brugge,

tel. 050 33 06 75, www.number11.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content