TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Soms kan het raar lopen in het leven. Guido Klerckx was een succesvolle bakker in het landelijke Dilsen-Stokkem, tot hij een paar jaar geleden te kampen kreeg met bakkersastma. Even hadden hij en zijn vrouw Gild’het moeilijk. Twintig jaar eerder hadden ze het boerderijtje ontdekt en tot een fraaie bakkerij gerestaureerd. Maar ze togen opnieuw aan de slag en gaven hun leven een andere wending. De bakkerij werd omgebouwd tot een restaurant met aan de straatzijde een terras en toen ook die slag gewonnen was, werden er nog vijf gastenkamers ingericht. Hotel De Maretak was een feit.

Het hotelletje ligt op een steenworp van de Oude Maas, en op pakweg een kilometer van de Nederlandse grens, in een omgeving die rustig en groen is, een knooppunt van fietsroutes, een klein paradijs voor wandelaars. Het pand bestaat eigenlijk uit twee delen: het oorspronkelijke woonhuis, waar de Klerckxen hun privé hebben, en de voormalige schuur, waar nu de receptie is en waarboven de vier zolderkamers met fraaie namen ( Wintergroen, Tijdloze Gezelligheid, Zoete Liefde en Verdiende Rust) werden ondergebracht. Tussen beide gedeeltes in zit het restaurant, waarin oud en modern harmonieus werden gecombineerd. De Lloyd Loom-stoelen en de met uitspraken beschilderde muren trekken de aandacht en aan de straatzijde, waar ’s morgens de zon opkomt, werd een hele partij glas voorzien. Daar wordt het ontbijt geserveerd of dient Gild’ ’s avonds een gevarieerde visschotel op en een pannenkoek met ijs en chocolade als toetje.

Zelf slapen we vanavond moederziel alleen en geheel ontoepasselijk in de vijfde kamer, De Bruidswens, die uitziet over de tuin met het ronde, verwarmde zwembad en de ligstoelen. De kamer kreeg een nieuwe houten vloer mee, werd in het grijsblauw gezet en voorzien van modern houten meubilair, sober en functioneel maar niet koud. Toilet en stortbad werden in gescheiden ruimtes ondergebracht. De douche is van het massagetype, met veel draaiknoppen en allerhande stralen die het lichaam een nieuw elan moeten geven. Maar het mooist is misschien nog het enthousiasme van het gastvrije echtpaar, dat zijn nieuwe roeping heeft gevonden, door Gild’ zo treffend samengevat: “Ik vind het fijn. Ge hebt altijd blije mensen.”

Hotel De Maretak telt vijf tweepersoonskamers die aan 74 euro per nacht worden verhuurd, ontbijten inbegrepen. Wie slechts één nacht blijft, betaalt een toeslag van 7,50 euro per kamer. Halfpension kan mits opleg van 21 euro per persoon. Een gastronomisch arrangement (twee overnachtingen met ontbijt, een driegangenmenu en een gewoon diner, lunchpakket) kost 252 euro voor twee.

Hotel De Maretak, Watermolenstraat 20, 3650 Dilsen, 089 75 78 38, fax 089 75 20 20, klerckxmareels@wanadoo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content