“Ik hou van de natuur, van de dieren en van de jacht”, zegt Roberto. “En ik heb vaak op het platteland gewoond. Je suis un homme des bois en ik vond dat mijn dochter in de natuur moest kunnen opgroeien. Daarom hebben we goed tien jaar geleden deze boerderij op de kop getikt, die toen in trieste staat verkeerde. En omdat ik zelf aannemer-leidekker ben en het wat rustiger aan wilde gaan doen, leek me dat een goede investering.”

Van dat rustiger aan doen is niets in huis gekomen. De man die het St. Jacqueskwartier in Nijvel restaureerde, liet zich al snel meeslepen in een nieuw project : de honderdjarige boerderij zonder naam, waar vroeger een bijenteler woonde, een naam en een bestemming geven. Tijdens de verbouwing raakte het echtpaar steeds meer verslingerd op het huis en bracht er toen al vele nachten door. Twee jaar later kon met een nieuw leven worden gestart : La Ferme des Eglantines, genoemd naar de bloemen van de wilde roos waarmee de omheining werd gemaakt, is een bloeiende chambres d’hôtes geworden, ook al wisten Rosemay en Roberto aanvankelijk in het geheel niet hoe dat zou uitpakken.

Op de eerste verdieping van de boerderij werden vijf kamers gerestaureerd, waarvan drie met een mezzanine waar nog een extra bed staat. Ze kijken uit over de binnenkoer of over het landschap bezuiden Nijvel, en werden bijzonder professioneel in elkaar gezet. De vloeren zijn in hout en de muren werden door vaklui behangen. Toch zijn ze alle vijf verschillend van kleur en van sfeer, van zachtblauw tot diepgroen. Ook de badkamers, sommige met jacuzzi, zijn piekfijn en kraaknet.

Gastvrijheid is geen ijdel woord in Nijvel : ’s avonds kunnen de gasten aanschuiven aan de table d’hôtes, waar vooral lokale gerechten op tafel komen, met veel ingrediënten van eigen kweek. Want de gastfamilie bezit op hun vier hectare grote domein naast zeven honden en vijf katten ook nog ezels, schapen en een haflingertrekpaard. ’s Morgens wordt in de eetkamer op de benedenverdieping een ruim ontbijt geserveerd met een eitje naar keuze. Kortom, de Ferme des Eglantines is een prima adres, al hoort men met het venster open het autoverkeer ’s nachts wel behoorlijk goed voorbijrazen.

TIP

Het kasteel van Seneffe, op zeven kilometer, met zijn permanente tentoonstelling van zilverwerk en zijn tijdelijke exposities. De collegiale kerk van Nivelles en de scheepslift van Thieu.

PRAKTISCH

La Ferme des Eglantines, Chemin de Fontaine-L’Evêque 8, 1400 Nivelles, 067 84 10 10, www.fermedeseglantines.be

Het adres telt vijf kamers die tegen 67 euro voor twee worden verhuurd, inclusief ontbijten. Voor het driegangendiner wordt 20 euro per persoon gevraagd.

Ligging: op het platteland, naast verkeersweg

Sfeer: landelijk

Reistijd: een half uur rijden van Brussel

Prijsklasse: zeer correct

www + Meer hoteltips op het.reiswijzers.net

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content