Emporio Armani, Hopland 16-22, 2000 Antwerpen, Tel. 03-232 40 24.

Na Boston, Sao Paulo, Jakarta, Seoul en Brussel heeft nu ook Antwerpen een Emporio Armani Store, de 255ste in een lange rij. Traditiegetrouw hield Giorgio Armani ook dit keer het ontwerp stevig in eigen handen, samen met huisarchitect Giancarlo Ortelli. Warm houtwerk, gepolijste vloertegels en gebroken wit laten de kleding volledig tot haar recht komen. Transparante glaswanden benadrukken de imposante ruimte van zo’n 600 m², en geven een uitnodigende aanblik. Gespreid over twee verdiepingen, wordt in Antwerpen het volledige Armani-gamma aangeboden: van avond- en sportkledij tot de jeanslijn, horloges, eyewear, schoenen en accessoires. Het gedeeltelijk Italiaanse winkelpersoneel spreekt voor zich. (WD)

Inge Onsea (30) en Esfandiar Eghtessadi (32) zijn de eerste bewoners van het gloednieuwe Horta-complex, een stijlvol mode- en designcentrum naast het Antwerpse Theaterplein. Het Antwerps-Brusselse duo ontwerpt samen het dameslabel Essentiel, dat elegantie wil combineren met buitenlandse invloeden en een sterk stadsgevoel. Onsea en Eghtessadi zijn nog maar aan hun tweede volledige collectie toe, maar vonden de tijd rijp voor een flagshipstore. “Een eigen winkel is belangrijk voor je imago”, zegt Onsea. “We hebben de ruimte bewust clean en wit gehouden, zodat die de kleding en accessoires niet domineert. Die zijn al kleurrijk genoeg.” Voor het interieur werd gebruik gemaakt van de diensen van het bevriende Brusselse architectenbureau Zoom Production. Onsea: “We werken als een kleine familie. Zelfs de muziek wordt door een bevriende dj geleverd.” Essentiel biedt ook schoenen van Pedro Garcia aan, sneakers van Patrick’s en gestileerde badproducten van we live like this. Een bar met hippe watermerken – vraag naar de fles met de knikker – zorgt voor een verfrissende noot.

Essentiel, Horta-complex, Hopland, 2000 Antwerpen, Tel. 03-213 15 10.

De jongste aanwist van het Antwerpse modegebeuren is *àlamode, opgericht door Alex Delafontaine (40) (links op de foto), Pascal Delhonte (29) (rechts) en Anne Greeve (42) midden). Het drietal koos een strategische plaats: aan de overkant van de straat opent straks de ModeNatie. *àlamode brengt avant-garde dameskleding van onder meer Allessandro Dell’ Acqua, Chloé ( Stella McCartney) en, exclusief voor België, Julian McDonald, Jeremy Scott en Viktor & Rolf. En op het vlak van accessoires hebben ze de juwelen van Jade Jagger in huis. “Het aanbod weerspiegelt onze persoonlijke voorkeuren”, zegt Delafontaine. “We kiezen inuïtief voor frivole en jonge collecties, voor vrouwen die ook zonder elegante en uitdagende ontwerpen vrouwelijk zijn.” Het nononsense-interieur getuigt eveneens van een persoonlijke visie. Architecten en designers kwamen er niet aan te pas. Delafontaine: “Op modevlak waren de jaren ’90 heel boeiend, maar minimalisme en zen zijn voorbij. Het is een speelse en pretentieloze ruimte, waarin mensen zich comfortabel voelen. We willen allesbehalve zwaar op de hand zijn.” Voor de toekomst worden speciale evenementen gepland. Zo ontwerpen Viktor & Rolf de etalages tijdens de Vitrine-week (zie blz. 15). In het najaar is het de beurt aan José Enrique Oña Selfa (ex- La Cambre), die eerder dit jaar een defilé had in Parijs.

*àlamode, Nationalestraat 27, 2000 Antwerpen, Tel. 03-232 29 39.

Hilde Verbiest Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content