categorie

verfijnde gastronomie

keuken 8

decor 7,5

comfort 8

service 7,5

prijs/kwaliteit

geproefde menu 7,5

Door Pieter van Doveren

Om optimaal van het landschap te genieten, bezoek je het restaurant van Golf & Polo Club Bossenstein bij voorkeur overdag en liefst bij een straaltje zonneschijn. Wij hadden duidelijk de verkeerde dag en het verkeerde moment uitgekozen, trotseerden regen en storm en benaderden het sprookjesachtige domein in het pikdonker. De 27 holes in het gestroomlijnde groene landschap met uitdagende waterpartijen rondom een middeleeuws kasteel bleven die winterse avond toegedekt. Binnen werden wij verwelkomd door een gestileerde ober en de goede geuren van het brandende houtvuur. De eetzaal heeft royale afmetingen, is gerieflijk ingericht maar was, toen wij er waren, een beetje onderbelicht.

Bossenstein heeft een nieuwe chef-kok : Koen Verjans volgde Roger Souvereyns op, die hier drie jaar interimkok was. Koen Verjans is niet de eerste de beste : voordat hij naar Bossenstein kwam, was hij souschef in restaurant ’t Zilte in Mol (twee Michelinsterren). Hij liep stage in De Librije (Zwolle) en deed ervaring op in de keukens van Clos St. Denis (Kortessem) en De Oosthoek (Knokke). In zijn nieuwe positie kreeg hij de opdracht om zich voorlopig in te houden. Dat betekent concreet dat hij het vernieuwende, zoals hij dat in ’t Zilte leerde, een beetje moet aftoppen.

We begonnen met mooie en lekkere eetbare miniatuurtjes, zoals gehakte oester met een sferisch bolletje van komkommer of een bonbon van ganzenlever in krokant jasje. Structuren van ganzenlever en van appel met Oosterscheldepaling brachten door hun presentatie, variatie en verfijning algemene verrukking (22 euro). Tartaar van krab werd subtiel gecombineerd met een krokant gefrituurd stukje softshell crab, smeuïge avocado, frisse appelsalade en luchtige kokosjus (18 euro). Gebakken griet was te ver gegaard in de oven. Het droge visvlees kwam met krokant gefrituurde inktvis, risotto van pijnboompitten en een luchtige jus met vadouvankruiden (27 euro). Krokant gebakken kalfszwezerik verscheen met loempia gevuld met kalfswang, artisjok, groene asperges en friszure crumble van uitjes (29 euro) en ook in dit gerecht zat alles helemaal goed !

We sloten af met een perfecte dame blanche, samengesteld uit quenelles versgedraaid ijs, een kommetje geklopte room en een kannetje gesmolten chocolade.

Info

GOLF & POLO CLUB BOSSENSTEIN

MAAS EN MOOR 16

2520 BROECHEM

03 485 64 46.

www.bossenstein.be

Restaurant en hotel met 16 kamers.

Businesslunch: 40 euro, menu’s 50 en 65 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content