Ligging : aan de stadsrand I Sfeer : New England I Reistijd : anderhalf uur rijden van Brussel I Prijzen : correct

Wie op zoek is naar rust en privacy op een steenworp van de zee, kunnen we met een gerust hart Grain de Sable in Knokke aanraden, waar Sandrine en Mike een jaar geleden een éénkamer-B&B zijn begonnen. Alhoewel ze allebei nog fulltime aan het werk zijn, zij als verkoopster in een boetiek en hij als goudsmid, hebben ze een pak energie en liefde in ‘de zandkorrel’ geïnvesteerd. Ook al was dat aanvankelijk niet het plan.

“Eigenlijk wilde ik een aanbouw voor mijn atelier, maar toen de vergunning wat op zich liet wachten, maakten we een oude droom van Sandrine waar”, herinnert Mike zich, die zich met verve inzet als gastheer. Zijn vrouw groeide op in de horeca en haar ouders haalden in hun restaurant in de Ardennen zelfs een Michelinster. Dat ze zelf in het vak zou stappen, leek logisch, maar de werkelijkheid bleek enigszins anders : met twee kinderen beleeft het stel drukke tijden.

Ons logies bevindt zich in een nieuwe verkaveling bij het binnenrijden van Knokke, in een studio die onlangs werd aangebouwd aan het huis van de gastfamilie. Eén hoog vindt men achter een antieken deurtje een kleine zitruimte in wit en beige met een minibar, een tafel en een flinke driezitsbank, die desnoods kan worden uitgeplooid als bed voor twee extra gasten. Een paar fraaie ingelijste foto’s van Beken of Cowes sieren de muur. Het kleine, halfronde tafeltje kan ’s morgens worden uitgeplooid voor het ontbijt. Op dezelfde verdieping is er de douche- en toiletruimte, met ook een safe.

Een trap hoger bevindt zich de langwerpige slaapkamer, pal onder de dubbele helling van het dak. De gastfamilie heeft er voor de perfecte eenvoud gekozen, met alleen een kleine flatscreen als accent. Bed en beddengoed blijken van uitstekende kwaliteit, en ook de rust is er gegarandeerd.

’s Zomers is er ook nog volop gelegenheid om tijd buiten door te brengen. Vooraan is er een terras met tafel en stoelen, maar ook aan de tuinzijde, waar zich sinds kort een klein, verwarmd zwembad bevindt, is er gelegenheid om buiten te ontbijten. Al hebben we op de besneeuwde ochtend van ons verblijf geen andere keuze dan de knapperige broodjes en croissants, thee, vers fruitsap, confituren, vlees en kaas op de zitkamer te laten brengen. En ook voor de fietsen die gratis ter beschikking staan, is het nog echt niet het moment.

Info

Grain de Sable telt één kamer, die tegen 125 euro wordt verhuurd, inclusief ontbijten. Koppels met kinderen betalen 150 euro voor vier personen.

Grain de Sable, ’t Vaartje 30, 8300 Knokke-Heist, 050 62 75 35 en 0475 63 04 97, www.b-bgraindesable.be

TIP

Fietstochten langs de Riante Polderroute, met Damme en Oostkerke als mikpunten.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content