Neem jij ook iets mee?

Fotograaf Athos Burez creëerde het overzichtsbeeld voor de expo. © ATHOS BUREZ

Het is een term die oorspronkelijk kwam overwaaien van de andere kant van de Atlantische oceaan, maar ook bij ons zijn potluckdinners intussen helemaal ingeburgerd. Het concept? Bij het organiseren van een etentje neemt iedereen een gerecht mee, zodat de tafel vanzelf gevuld wordt.

Met de feestdagen in aantocht liet de Antwerpse Everyday Gallery zich inspireren door het principe en nodigde het zijn vaste kunstenaars uit om deel te nemen aan een expositie waarbij hun werken worden bijeengebracht. “Het resultaat is een hechte bende van kunstenaars die deelnemen aan een gemeenschappelijke onderneming: het delen en schenken van onvoltooide stukken, van onvertelde verhalen of van onverkochte werken”, legt galerist Boris Devis uit.

Samen vormen de kunstwerken de expo Potluck, waarbij onder meer kunstenaars Daan Gielis, Max Kesteloot, Natacha Mankowski en Stef Van Looveren present tekenen. Hun creaties en die van de andere aanwezige kunstenaars zullen te koop worden aangeboden aan bezoekers. Dertig procent van de opbrengst zal vervolgens gedoneerd worden aan De Warmste Week en Poverello, een organisatie die warme maaltijden bereidt voor mensen in armoede. Zo kan iedereen dit eindejaar van een heerlijke potluck genieten.

Jos Smolderenstraat 18, Antwerpen, everydaygallery.art

Composition 5 van kunstenaar Max Kesteloot.
Composition 5 van kunstenaar Max Kesteloot.© MAX KESTELOOT
Schilder Kristof Santy presenteert het werk Fles 3.
Schilder Kristof Santy presenteert het werk Fles 3.© KRISTOF SANTY

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content