Nederland, vakantieland

Struinen in de achtertuin ©

Geen enkele reden voor dagtrippers om binnen de landsgrenzen te blijven. De beste grensoverschrijdende trips gaan richting Nederland.

Struinen in de achtertuin

Struinen in de Tuinen, ‘het meest bruisende tuinenfestival van Nederland’, kun je bezoeken in meerdere steden: in Utrecht, Amersfoort, Woerden en Zaanstad.

Stadsbewoners stellen hun achtertuin open en toveren die om tot een podium voor optredens van plaatselijke artiesten. Onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade kan iedereen komen luisteren naar het lokale talent. Het festival vindt plaats op 8 juli en is gratis te bezoeken.

struinenindetuinen.nl

Diner in ’t groen

Van 31 mei tot 30 juni dineer je in Utrecht tussen exotische bloemen, planten en bomen. Pop-uprestaurant De Maaltuin serveert in de Botanische Tuinen niet alleen een heerlijk diner, maar ook livemuziek én een snufje kennis, want tijdens de avond word je meegenomen op ontdekkingstocht door de tuinen. Het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag. Voor een viergangendiner betaal je 44,95 euro.

demaaltuin.nl

Wie heeft er TREK?

Tot en met 9 september strijkt ook het reizende Foodfestival TREK in verschillende Nederlandse steden neer. Bezoekers genieten dan in de mooiste stadsparken van het land volop van wereldgerechten, bereid op knusse keukentjes op wielen, van theater, kleinkunst en intieme livemuziek. Het festivalterrein wordt telkens prachtig aangekleed en ook aan de kleintjes wordt gedacht met een kindertheater, kookworkshops, oud-Hollandse spelletjes en kermisklassiekers. Het TREK-festival is gratis toegankelijk.

festival-trek.nl

Diner in 't groen
Diner in ’t groen
Wie heeft er TREK?
Wie heeft er TREK?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content