Net zoals lange mouwen de baan ruimen voor topjes en T-shirts, bestaan er ook in de cosmetica zomerse alternatieven. Houd lijf en leden koel met aangepaste texturen en gebaren: natte, frisse gels verdringen crèmes en we sprayen nevel plaats van te smeren.

Sofie Albrecht / Foto’s Diane Hendrikx

* Spray

Eau de soins zijn typische zomerproducten: verzorgende waters die licht parfumeren en een luchtig alternatief zijn voor eau de toilette. Je vindt ze bij Nivea, Helena Rubinstein, Biotherm en Lancôme (het Aroma-gamma). Meer hydraterend zijn de sprays van Nuxe’s SpaTonific, de melksprays van Lancaster ( Aquamilk) en Garnier ( Bodytonic) en de light oilmoisturizer van Calvin Klein’s CkOne.

* Gel

Voor wie toch vasthoudt aan zijn favoriete parfum, is dit het moment om de vaak uitgebreide lichaamslijn te verkennen. Veel merken brengen hydraterende bodygels uit, die de huid parfumeren, zoals Premier Jour van Nina Ricci, Le male van Jean Paul Gaultier, CkOne van Calvin Klein. Sommige hebben een verkoelend effect dankzij alcohol of menthol: AllureCooling Body Tonic van Chanel, Carolina Herrera’s 212 Body On Ice body freezer(woman) en cooling body deodorant(men),Aromatonic bodylotion van Lancôme en Verbena Body Ice gel van L’Occitane), anderen bevatten paarlemoerdeeltjes om je vakantieteint te accentueren: Energizing Fragrance sparkling body gel van Shiseido of Dune Sun van Dior.

Onontbeerlijk voor zware benen zijn de verkwikkende gels die onmiddellijk verfrissen en de microcirculatie stimuleren, onder meer in de Spa Tonific-lijn van Nuxe, bij Yves Rocher en Méthode Jeanne Piaubert.

Ook in verzorging ( Issima Hydramythic-stick van Guerlain) en make-up geven geltexturen de nodige frisheid dankzij een hoog gehalte aan water. Wanneer je het product aanbrengt, verdampt het water meteen op de huid, wat een fris gevoel geeft. Je vindt deze technologie vooral in foundation ( Teint Glacé van Dior) en oogschaduw (Nivea, Innoxa, Gemey).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content