Wie zijn kroost liever niet aan Plop, K3 en Mega Mindy blootstelt, kunnen we nóg enkele kwaliteitsvolle alternatieven aanbevelen. Zes cd’s voor kind én gezin.

Bert & Ernie

De Sesamstraat-helden, oorspronkelijk twee personages uit The Muppet Show, waren dankzij Wim T. Schippers en Paul Haenen ook in onze contreien razend populair. Van Bert en Ernie bestaan een dozijn luisteralbums met grappen en liedjes : van Bert en Ernievervelen zich nooit tot Kerstfeest met Bert en Ernie.

Steek je Vinger in de Lucht

Woody Guthrie was zó arm dat hij bij wijze van verjaardagscadeau voor zijn kinderen elk jaar een paar liedjes schreef. Jan De Smet en Arne Van Dongen bewerkten die songs naar een vertaling van Frank Vander linden, met geinige kinderdeuntjes als Zwemmie zwem, Wip erop los en de bedplassershymne Droog bed als resultaat.

Theo & Thea

Arjan Ederveen en Tosca Niterink maakten hun debuut in het kinderprogramma Villa Achterwerk, maar verwierven ook onder studenten en volwassenen een heuse cultstatus. Must haves : de cd Hallo, wij zijn Theo en Thea en de film Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium.

Leadbelly Sings For Children

Een van de oudste kinderplaten werd in de jaren veertig opgenomen door blueslegende en frequente bajesklant Leadbelly, volgens de bekende komiek Bob Dylan ” one of the few ex-cons who recorded a popular children’s album”. Op Leadbelly Sings For Children echter geen flauwe nursery rhymes, maar een selectie hoogst meezingbare blues- en folksongs.

Muppet Hits I & II

Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig was The Muppet Show even bekend om zijn grappige liedjes als om de sketches van Statler en Waldorf. Op Muppet Hits 1 en 2 staan de meest hilarische deuntjes van Jim Henson en Frank Oz netjes verzameld : van klassiekers als Mah Na Mah Na tot het overbekende Muppet Show Theme.

Songs for the Young at Heart

Geloof het of niet, maar alternatieve rockers als Jarvis Cocker en Robert Forster van The Go-Betweens zijn óók ooit kind geweest. Dat bewijzen ze op Songs for The Young at Heart, een bonte verzameling van sprookjes, fabeltjes en kinderliedjes, waarop ook Bonnie ‘Prince’ Billy, Stuart Staples en Kurt Wagner meedoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content