MUHAMED BUSHI

(17, Leuven, volgt Economie/Wiskunde)

Wie bewonder je en waarom?

Eerst en vooral bewonder ik iedereen die het hart op de juiste plaats heeft en die iets wil betekenen voor deze wereld, in de positieve zin natuurlijk. Maar omdat voetbal mijn hobby is, kies ik ook iemand uit die wereld. Lionel Andrés Messi is een voetballer die ik enorm bewonder, zowel op professioneel vlak als qua karakter. Iedere speler heeft zijn eigen techniek, maar die van Messi is heel bijzonder en zelfs uniek. Op het veld maakt hij niet alleen gebruik van zijn benen, maar ook van zijn brains. Hij probeert de tegenstander altijd een stap voor te zijn en hij probeert hen te ‘foppen’. Net op het moment dat de tegenstander denkt de bal te hebben, loopt Lionel Messi ermee vandoor. Geweldig is dat ! Bovendien speelt hij voor FC Barcelona, mijn lievelingsclub, wat zijn prestaties voor mij nog interessanter maakt. Hij is een fenomeen !

Waar spendeer je, buiten de school, graag veel tijd aan?

Voetbal is mijn hobby en ik hecht enorm veel belang aan gezondheid en fit zijn. Maar voetballen is niet alleen een sport waar je fysiek veel voordelen uit haalt, het brengt ook mentaal veel voldoening. Het vraagt teamwerk, teamcohesie en motivatie. Je leert niet alleen hoe je tégen elkaar moet spelen, maar ook hoe je mét elkaar moet spelen. Dat laatste vind ik nog belangrijker. Alles wat je met je team op het veld leert, kan later van pas komen in je persoonlijke leven. Naast voetbal hou ik ook enorm veel van gamen samen met mijn vrienden.

Als jij het voor het zeggen zou hebben, wat zou je dan afschaffen?

Onrechtvaardigheid. Daar kom je als voetballer vaak mee in aanraking. Bijvoorbeeld omdat de scheidsrechter jou onterecht straft of credits verleent aan de tegenpartij. Daarom is de strijd voor rechtvaardigheid volgens mij eigen aan de sport, geen enkele voetballer wil ermee in aanraking komen. Daarnaast is armoede een thema waar ik vaak over nadenk. Wanneer ik daklozen zie, krijg ik het heel benauwd vanbinnen. Ik voel mij daar helemaal niet goed bij. Ook racisme is een verschijnsel dat ik maar al te graag zou zien verdwijnen. Helaas komt het nog heel vaak voor, in alle delen van de wereld. Ten slotte heb ik ook een hekel aan oplaadkabels die snel kapotgaan.

Wat doen je ouders wat je echt niet cool vindt?

Over het algemeen zijn mijn ouders coole mensen, maar net zoals iedere puber heb ik een hekel aan huishoudelijke taken. Wanneer ik die moet doen, denk ik in mezelf wel eens : dit is echt niet cool !

Welk nummer of welke artiest heb je de laatste tijd het vaakst gespeeld? En waarom?

De laatste tijd heb ik Dum Dee Dum (JiKay Remix) van Keys N Krates veel afgespeeld. Normaal gezien is dit soort elektronische muziek niet mijn stijl, maar elke keer dat ik hiernaar luister, stijgt mijn adrenaline en word ik enorm gemotiveerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content