Een goed verwenadres is te koesteren. Maak kennis met het nieuwe beauty & wellness- centrum Senses in Brugge.

Angélique Cools komt uit een hoteliersfamilie in Brugge, maar na haar studie toerisme, volgde ze een opleiding schoonheidszorgen. Ze omschrijft het als ‘haar grote passie’. “Ik vind het hotelwezen interessant, maar dat moet je als koppel doen. Mijn ouders runnen samen een hotel. Mijn man, hij is projectontwikkelaar, had andere professionele plannen.”

Na een verblijf van enkele jaren in Zuid-Afrika, voor de job van haar echtgenoot, kwam het paar terug naar België en net voor de zomer opende Angélique Cools het beauty & wellnesscentrum Senses in Sint-Michiels, Brugge.

Senses is om verscheidene redenen een goed adres. Om te beginnen heeft Angélique Cools een duidelijk concept voor ogen : relaxatie en huidverbetering. “Ik installeer dus geen zonnebank, want dat druist in tegen het verbeteren van de huidconditie. Ik doe ook geen afslankingsbehandelingen. Om daarin te slagen moet je een heel pakket aanbieden, diëtiste incluis. Maar als ik gezichtsbehandelingen doe, dan kan ik het resultaat zien.”

Voor de schoonheidsbehandelingen wordt in Senses gewerkt met twee topmerken uit het salongamma : Environ en Dermalogica. Ondergetekende ‘onderging’ een gezichtsverzorging met producten van Environ en het resultaat was tot dagen later zichtbaar en voelbaar.

Het professionalisme van Angélique Cools en haar team is een andere reden om naar Senses te komen. In hun behandelingen zijn ze efficiënt en trefzeker, maar ook discreet en relax. De witte schorten die in veel beautycentra gedragen worden, zijn hier ook achterwege gelaten, ten voordele van ivoorkleurige pakjes, waarvoor Angélique de zijde liet meebrengen uit Thailand. Het zijn details die het geheel af maken.

Op de menukaart van Senses staan afzonderlijke behandelingen. Van manicures, pedicures, epilatie tot allerlei massages, waarvan de anderhalf uur durende hot stone massage (met etherische oliën en warme lavastenen) een aanrader is. Daarnaast zijn er ook wellnessarrangementen van een halve dag (vanaf 83 euro) of een hele dag (vanaf 159 euro). In de meeste van die arrangementen zit het gebruik van sauna, hamman en zwembad en die ruimte, met zwarte mozaïeken en natuursteen, is een moderne oase. Het interieur van Senses, zeer eigentijds met beige en grijze tinten, is door Angélique en haar man ontworpen. Ze wilden een rustgevende omgeving creëren en zijn daarin geslaagd. De wanden (zonder plinten) lijken te zweven en alle materiaal zit verborgen achter hoge kasten. De sfeer is minimalistisch, maar toch warm. In het interieur is ook rekening gehouden met duo-arrangementen : wie met vriendin of man komt, kan er een hele dag samen doorbrengen. De deuren tussen de behandelingsruimten worden dan gewoon opengeschoven. Meestal komen vriendinnen samen, maar ook mannen raken stilaan geïnteresseerd. “Er komen vaak koppels voor de duo-arrangementen. De man wordt dan door de vrouw overgehaald om mee te komen en is vaak nogal sceptisch. Maar daarna komen ze vaak terug, ook alleen.”

Senses, beauty & wellness. Torhoutsesteenweg 503, 8200 Sint-Michiels, 050 30 05 35, www.senses-wellness.be

Door Trui Moerkerke I Portret Jan Verlinde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content