Ligging: aan de dorpsrand I Sfeer: modern met oude elementen I reistijd: vijf kwartier rijden van Brussel I Prijs: zeer betaalbaarWie voor Huyze Bladelin staat, valt niet meteen achterover van bewondering. In het verstilde Middelburg oogt de meer dan honderdjarige landbouwerswoning een beetje braaf en de nieuwe dakpannen versterken die indruk. Maar schijn bedriegt, want achter de witte gevel met de grijze ramen heeft de gastvrouw van vandaag een heel mooie B&B uitgebouwd.

Rita is een doener, die 27 jaar lang aankoopster was voor het modieuze Knapp / Targa in Brugge en gedurende twee jaar de collectie Alice Tournier hielp opstarten. Maar toen verdere uitbreiding uitgesloten leek, vond ze zelf dat het tijd was voor een andere uitdaging, maar dan wel eentje waarin contacten met mensen belangrijk zijn. En die lag nog vlakbij ook, want in Middelburg stond een huisje van haar schoonfamilie te verkommeren.

“We bleven er ’s winters nog wel stoken om het een beetje leefbaar te houden, maar beseften dat vier jaar leegstand een lange tijd is. Aanvankelijk dacht ik eraan om het huis wat op te knappen, maar uiteindelijk werd het een echte verbouwing, waarbij achteraan ongeveer eenzelfde oppervlakte werd toegevoegd.”

Gedurende die verbouwing stak Rita de handen uit de mouwen en nam zelf grote delen van het werk voor haar rekening. “Een goede oefening om mijn eigen beperkingen te leren kennen”, zo vindt ze nu. Uiteindelijk verschenen er achteraan over de volledige breedte van het huis vier naast elkaar gelegen kamers, elk met een terrasje dat over het gazon met fruitbomen uitkijkt. Het uitgangspunt bij de inrichting was minimalistisch, omdat Rita van het slag is dat slechts wat nieuws in huis haalt als er wat ouds de deur uit kan. De kamers ogen dan ook zeer uitgepuurd, met aan de muur enkel een kleine ets of een schilderijtje. In ons geval één van Isidoor Opsomer, want Rita’s man is deeltijds brocanteur en heeft een neus voor mooie spullen. De schitterende, eenvoudige badkamer met douche is een voorbeeld in zijn soort.

Het ontbijt wordt gebruikt in een ruimte aan de voorzijde, waar de oude elementen opvallen. Er zijn een eitje naar keuze, verscheidene soorten zelfgemaakt brood, kaas, hesp en confituur van eigen makelij. En het is stil in Middelburg, behalve als de haan zich ’s morgens laat horen.

Info

Huyze Bladelin

telt vier kamers die tegen 65 euro per kamer worden verhuurd, inclusief de ontbijten. Voor wie slechts één nacht blijft, wordt 10 euro extra aangerekend.

a

Huyze Bladelin, Kasteelstraat 2, 9992 Middelburg, 050 39 74 26 en 0475 57 70 50, www.huyzebladelin. com

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content