Ligging: hartje Paddington I Sfeer: Victoriaans buiten, minimalistisch binnen I Reistijd: twee-Enhalf uur met Eurostar, tien minuten metro I Prijzen: correct via de touroperator

Betaalbaar logies vinden in het centrum van Londen is geen sinecure, in een rustige buurt zo mogelijk nog lastiger. Alleen al daarom is de Caesar (contemporary, different, individual) het vermelden waard. Op negen metrostops rechtstreeks van Waterloo Station bevindt de bezoeker zich in een heerlijk stille en statige omgeving. Queens Garden bezit centraal in de straat niet alleen een groen park, de witte Victoriaanse huizen die het geheel omzomen, vervolledigen het plaatje. Zeven van die huizen werden samengevoegd tot een hotel dat op een niet-extreme manier modern en minimalistisch wil zijn.

De kamers mogen dan klein uitvallen, ze beschikken over alle comfort, zijn kraaknet en functioneel en de klok rond is er roomservice. We overnachten in de 504 op de benedenverdieping en genieten van de stilte en de eenvoud. Ook in de witte lounge heerst dezelfde sfeer, net als in de prachtige bar. Het hotel promoot zichzelf met de vaststelling dat de klant viersterrencomfort krijgt in een driesterrenhotel.

Het ontbijt wordt geserveerd in het stijlvolle kelderrestaurant zonder vensters, waar een zeer verzorgd buffet wacht. Er is keuze tussen drie formules : continentaal, buffet ( energetic genaamd, 2,50 pond extra), of resoluut Engels (5,50 pond extra). We kiezen voor dat laatste. Maar als we bij de balie naar de prijzen van de overnachtingen kijken, en een kopie vragen, slaat de paniek toe. Het gaat om rackrates (vanaf 170 pond of 253,50 euro per kamer), die elke dag veranderen. We horen het net te raadplegen, want het minimum kan net zo goed 70 pond (104,50 euro) bedragen. Bij Transeurope bestaat die onzekerheid niet en betaalt men onveranderd 133,80 euro voor een tweepersoonskamer, inclusief ontbijten, een koopje gezien de ligging.

Het enige minpunt was de verplichting om bij aankomst een afdruk van de kredietkaart of een waarborg achter te laten. Toen we dat weigerden maar wel een kopie lieten nemen van onze identiteitskaart, ontstond er een vertrouwensbreuk, en wilde de bediende de sleutel niet overhandigen, voor een kamer die op voorhand betaald was. De general manager hing een verhaal op van klanten die met televisies buiten wandelden. “Een grondig wantrouwen tegenover de klant die op voorhand zijn kamer heeft betaald”, concludeerden we. Zo, gaf de man toe, had hij het nog niet bekeken, en gaf de sleutel.

TIP!

Het London Toy Museum.Info

The Caesar telt 148 kamers die tegen 133,80 euro worden verhuurd, inclusief de twee basisontbijten.

The Caesar, 26-33 Queens Garden, London W2 3BD, Groot-Brittannië, +44 20 72 62 00 22, www.derbyhotels.com

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content