Model Chaikra Maximus

© SERGE LEBLON

Ze liep in september maar liefst 29 defilés voor onder meer Dries Van Noten, Chanel en Dior. De Gentse Chaikra Shanti Maximus (20), in het buitenland kortweg Chai, is niet meer van de catwalks weg te slaan. Nu siert ze ook de cover van dit nummer.

In twee jaar tijd wist je een indrukwekkende lijst ontwerpers op je cv te zetten. Nochtans was het aanvankelijk niet je bedoeling om model te worden.

“Ik had nooit de ambitie om defilés te lopen. Na het zesde middelbaar wilde ik nog een zevende jaar in een wetenschappelijke richting volgen, zodat ik daarna sterrenkunde of biochemie zou kunnen studeren. Een opvallende switch, ik weet het. Ik werd voor het eerst gescout op een hardcorefeestje. Op dat moment had ik nog dreadlocks en blauw haar, en dat was misschien een beetje too much. Mijn debuut voor Loewe volgde in september 2018 en ik liep datzelfde seizoen nog voor Christopher Kane en Alexander McQueen. Daarna is het snel gegaan.”

Onder meer Vogue prees je edgy look met piercings en oorstretcher. Kunnen we dat je handelsmerk noemen?

“Je ziet inderdaad niet veel modellen met piercings. Soms misschien eens een neuspiercing, maar alleszins geen twee recht in het gezicht. Dat zorgt ervoor dat ik geen concurrentie heb van andere meisjes. Wil een label een model met piercings, dan komen ze snel bij mij uit. Ik heb al geregeld de vraag gehad of ik ze misschien kon uitdoen, maar ik zeg altijd nee.”

Is het waar dat de make-upartiest van Dries Van Noten zich door jouw look liet inspireren voor de SS20-show?

“Klopt. Bij alle modellen werden diamantjes op het gezicht geplakt, min of meer op de plaats waar mijn piercings hangen. Ook bij Acne hebben ze mijn lip- en neuspiercing al geïmiteerd. Het is grappig om te zien dat mijn volharding toch anderen inspireert.” (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content