Misosoep van het huis
14-05-2019, 19:00
Bijgewerkt op: 03-03-2024, 16:20
Voor 8 personen
Miso-royale
- 40 g gele miso (pasta van gefermenteerde sojabonen)
- 30 g rode miso
- 700 ml water
- 10 g kombu-poeder (gedroogd bruinwier)
- enkele schilfers katsuobushi (gedroogde bonito)
- een snuifje piment
Bouillon van eekhoorntjesbrood:
- 1 l water
- 20 g gedroogd
- eekhoorntjesbrood
- 30 g shiitakes
- 10 g kombu-algen
- 50 g Parijse champignons
- 5 g kombu-poeder
Bereiding
- Miso-royale: meng alle ingrediënten koud, verdeel in porties van 25 g en leg in kommetjes. Stoom 15 minuten op 85°C.
- Bouillon: meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat nog 10 minuten zacht sudderen, dek af en laat 12 minuten trekken. Zeef.
- Giet net voor het serveren wat lauwe bouillon (hoeveelheid naar wens) in de kommetjes met miso-royale.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier