TEKST EN FOTO’S PIERRE DARGE

Eigenlijk wilde Marijke Verhagen logopediste worden, maar in het Nederlandse systeem, waarin de kandidaten die hoger onderwijs kunnen beginnen door lottrekking worden aangeduid, viel ze uit de boot. Al raakte ze daar geenszins door van streek. “Ik had een weekendbaantje in een restaurant en breidde dat meteen uit tot een hele week”, zegt de Nederlandse, die verliefd is geworden op de Ardennen. Ze studeerde intussen wat bij, de week werd een maand, en voor ze het goed en wel besefte, was ze bedrijfsleider van een restaurant. Maar dat was net niet genoeg.

Elf jaar geleden ontdekte ze een oud hotel in het Groothertogdom Luxemburg waar ze helemaal verliefd op werd. “Het hotel had niet alleen charme te koop, er liep ook nog een riviertje langs en de omgeving was prachtig.” Tien jaar lang runde Marijke de zaak, in de hoop dat ze het pand zou kunnen kopen, maar uiteindelijk wilde de eigenaar dat niet. Een nieuwe zoektocht bracht haar bij het hotel Belvédère in Vianden. Nu oogt dat hotel, dat boven een brasserie is gelegen, van buitenaf niet echt opwindend. Maar wie er de kamers betrekt aan de zuidzijde en uit het raam kijkt, begrijpt de nieuwe liefde van de Nederlandse. “Ik viel voor dat uitzicht, maar merkte ook dat de twee vorige eigenaars weinig hadden gedaan om het hotel aantrekkelijk te maken.”

Zes maanden nadat de koop getekend was, had de gastvrouw het hele pand een nieuwe ziel meegegeven waarin herfstkleuren overheersen. De zestien kamers liggen op de tweede en derde verdieping, ogen kraaknet en vallen erg functioneel uit. Ze zijn voorzien van sober, modern meubilair, op de bedden liggen dekbedden. De acht kamers aan de zuidzijde genieten van een uitzonderlijk uitzicht: de burcht van het stadje omringd door het groen, ’s avonds feestelijk verlicht en ’s morgens vaak in nevels is gehuld. Een ongerept, historisch kader.

Wie van romantiek houdt, kan ’s avonds een tafel boeken in het restaurant op de eerste verdieping, waar geel, bruin en oranje de sfeer bepalen. De keuken is er uitzonderlijk. ’s Zomers kan er op het terras worden gedineerd, wat ook een zeer romantische belevenis is, met alweer die schitterende burcht op de achtergrond. En wie daarna zin heeft in een avondwandeling, is in geen tien minuten in het historische centrum van Vianden.

Hotel Belvédère telt zestien kamers die alle aan 105 euro worden verhuurd, ontbijten inbegrepen. Er worden ook midweekarrangementen (3 overnachtingen met ontbijt, 3 driegangendiners, fles wijn) à 220,63 euro per persoon en Belvédère-arrangementen (twee overnachtingen met ontbijt, één viergangen- en één zevengangendiner) à 192,12 euro per persoon opgezet.

Hotel Belvédère, 4 Route de Diekirch, L-9409 Vianden, Groothertogdom Luxemburg, + 352 2687 4244, fax: + 352 2687 4243, e-mail: belveder@pt.lu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content