Ligging: op het platteland I Sfeer : eclectisch in een overgerestaureerde stalling I Reistijd : veertig minuten rijden van Brussel I Prijs : te duur voor het gebodene

Op nauwelijks meer dan tien minuten rijden van Antwerpen ontdekt de reiziger in Vremde opeens het platteland met fruitbomen, grazende paarden en een B&B waar Erwin en Katy zijn neergestreken. Het stel woont er in een gerestaureerde hoeve uit 1844 met een flinke lap grond errond. Daarop bevindt zich een stalling die echt niet als dusdanig te herkennen valt : het gebouw kreeg een ouderwetse voordeur en ziet eruit alsof het altijd al een echt huisje is geweest. Daar bevinden zich vier gastenkamers. De witte Long Island Kamer met de achttiende-eeuwse luchter bevindt zich op de eerste verdieping, net als de Franse Kamer. Op de benedenverdieping is er keuze tussen de moderne Strakke Kamer, en de Romantische Kamer, de enige die ons bij aankomst restte. Groot was de verrassing toen bleek dat daar twee eenpersoonsbedjes tegen elkaar waren geschoven. Misschien hebben we een ouderwetse notie van wat romantiek is, maar een verliefd koppel in twee aparte bedden stoppen, lijkt ons niet meteen de gedroomde aanpak.

De kamer kijkt uit op de tuin en het eigen privéterras, waar bij aankomst twee heren hun boterhammen zitten te eten en zich vervolgens snel uit de voeten maken. De kamer zelf heeft een mooi, oud vloertje en er staan een paar oude meubels. Maar er zijn ook een schreeuwlelijke, stijlloze fauteuil, een flatscreen-tv, en een minibar waar een Leo 2 euro kost en een blikje cola 2,50 euro, en dat vinden we veel.

De badkamer met ligbad op pootjes zit achter een gordijn. Wie er een douche wil nemen doet dat geknield en zet dan nog de halve kamer onder water. Terwijl we het water probeerden te richten, overvielen ons gemengde gevoelens : voor 110 euro krijgt men een pseudo-oude kamer met aluminium terrasramen. Eenzelfde sfeer heerst in de ontbijtkamer, die zeer eclectisch gemeubeld is. En bij aankomst moesten we eerst door de administratieve rompslomp, terwijl er op veel goedkopere adressen vaak tijd was voor een vriendelijk woord en een drankje. Over de aanwezigheid van een zitruimte lazen we pas bij het ontbijt, waar zeer flauwe koffie werd geschonken, terwijl buiten een dozijn kuierende seminaristen hun levensdromen op losse, gekleurde kartonnetjes deponeerden.

De Frimethe is geen slechte keuze, maar we misten authenticiteit, en het gastenpaar voert een wel erg commercieel beleid. Op de site lazen we dat het adres de hartelijkheid van een B&B combineert met de luxe van een hotel. Terwijl we geen van beide konden ontdekken.

TIP

Fietstochten in de buurt.

Info

De Frimethe telt vier kamers die tegen 82 tot 110 euro (‘vanaf’-prijzen) worden verhuurd, inclusief ontbijt.

De Frimethe Toeffelhoek 40, 2531 Vremde, 03 455 93 70, www.defrimethe.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content