Met de b van badlinnen

De Franse ontwerpster ontwierp een collectie bed- en badlinnen voor La Redoute Intérieurs. Denk handdoeken met streepjes en een dekbed met de Bretoense kust.

Waarom een interieurcollectie?

“Ik verzamel, fotografeer en verkoop al langer unieke, artisanale objecten voor in huis. Ik wou tonen dat je met een beetje smaak, weinig spullen en niet te veel middelen, toch iets moois kan bereiken. Ik ben heel praktisch ingesteld en dat weerspiegelt zich in de collectie: de handdoeken hebben een lusje om ze op te hangen en verschillende kleuren waardoor ieder zijn eigen handdoek herkent.”

Hoe heb je je eigen stempel erop kunnen drukken?

“Het badlinnen is tijdloos en eenvoudig, net zoals mijn modecollecties. De streepjes zet ik al veertig jaar op T-shirts, het is een stijl die aanspreekt. De foto op het dekbed nam ik aan de Golf van Morbihan, aan de zuidkust van Bretagne.”

Deze collectie oogt tijdloos. Een bewuste keuze?

“Kleding – maar ook deze interieurcollectie – moet praktisch en betaalbaar zijn. Het is ook belangrijk dat spullen lang meegaan: mijn ontwerpen raken niet uit de mode. Dat is ook de reden waarom ik filmpersonages mocht kleden – denk aan John Travolta’s jasje met fluwelen kraag in Pulp Fiction. Agnès b. biedt het omgekeerde van snelle mode.”

laredoute.be, agnesb.eu

JB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content