
MET CITRUS GEKONFIJTE ZALM, GUACAMOLE EN CITRUSCRèME
Voorgerecht Voor 4
VOOR DE ZALM
500 g Schotse zalm
10 g venkelzaad
10 g koriander
5 g zwarte peper
5 g witte peper
5 g roze peper
1 gedroogde pompelmoesschil
1 gedroogde sinaasappelschil
zout, bruine suiker
VOOR DE GUACAMOLE
1 avocado
1 teen look
1/4 Spaans pepertje (naar smaak)
10 ml limoensap
zout en peper
VOOR DE citruscrème:
80 g verse room
20 ml sap van pompelmoes en sinaasappel
KRUIDEN EN BLOEMEN:
dille, kervel, bieslook, bronzen venkel
viooltjes, goudsbloemen
Zalm: plet alle smaakmakers in de vijzel, meng met zout en suiker (50 gram zout voor 50 gram suiker). Leg de zalm op een plaat en bedek met de kruidenmengeling. Dek af met folie. Laat 10 à 12 uur konfijten in de koelkast.
Guacamole: plet alle ingrediënten met een vork, breng op smaak, zet opzij.
Citruscrème: meng vruchtensap en room. Bewaar koel.
Serveer de zalm met de guacamole en de citruscrème.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier