MET CITRUS GEKONFIJTE ZALM, GUACAMOLE EN CITRUSCRèME

© Kris Vlegels

Voorgerecht Voor 4

VOOR DE ZALM

500 g Schotse zalm

10 g venkelzaad

10 g koriander

5 g zwarte peper

5 g witte peper

5 g roze peper

1 gedroogde pompelmoesschil

1 gedroogde sinaasappelschil

zout, bruine suiker

VOOR DE GUACAMOLE

1 avocado

1 teen look

1/4 Spaans pepertje (naar smaak)

10 ml limoensap

zout en peper

VOOR DE citruscrème:

80 g verse room

20 ml sap van pompelmoes en sinaasappel

KRUIDEN EN BLOEMEN:

dille, kervel, bieslook, bronzen venkel

viooltjes, goudsbloemen

Zalm: plet alle smaakmakers in de vijzel, meng met zout en suiker (50 gram zout voor 50 gram suiker). Leg de zalm op een plaat en bedek met de kruidenmengeling. Dek af met folie. Laat 10 à 12 uur konfijten in de koelkast.

Guacamole: plet alle ingrediënten met een vork, breng op smaak, zet opzij.

Citruscrème: meng vruchtensap en room. Bewaar koel.

Serveer de zalm met de guacamole en de citruscrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content