Er zijn twee soorten mensen : winnaars en verliezers. Mensen die je oprapen als je op de grond ligt, en mensen die ervoor zorgen dat je op de grond komt te liggen.

Er zijn twee soorten mensen : mensen die naar Werchter gaan voor de muziek, en mensen die gaan omdat het cool is op een festivalweide te zitten en daarna nog maanden je polsbandje aan te houden.

Er zijn twee soorten mensen : mensen die alleen met Allerzielen op een kerkhof komen en mensen die met Allerzielen vooral nooit op een kerkhof zouden komen.

Er zijn twee soorten men- sen : mensen die in global warming geloven en mensen die zeggen daar niet in te geloven. Mensen die het werk doen en mensen die met de pluimen gaan lopen. Mensen die kankeren omdat ze geflitst zijn en mensen die zich aan snelheidsbeperkingen houden.

Er zijn twee soorten men- sen : mensen die meer van mensen en mensen die meer van honden houden. Mensen die liefhebben en bouwen en mensen die verwoesten en haten. Mensen die elke dag alles uit het leven zuigen en mensen die het leven elke dag alles uit zich laten zuigen. Er zijn twee soorten mensen : zwarten, en mensen die altijd stiekem een beetje bang geweest zijn voor zwarten.

Er zijn twee soorten mensen : mensen die in kasten van huizen wonen en mensen die voor die mensen het gras maaien en de auto wassen. Mensen die betaald worden om dingen te doen die iemand anders niet kan, en mensen die betaald worden om dingen te doen die iemand anders niet wil. Mensen die graag een douche nemen en mensen die liever in bad liggen te weken. Mensen die muggen aantrekken als een magneet en mensen die daar lachend naast liggen.

Er zijn twee soorten mensen : werknemers en ondernemers. Mensen die een natuurlijke drang hebben om alles uit elkaar te halen en mensen die daar zelfs niet aan denken. Mensen die het belangrijk vinden gelijk te hebben en mensen die vooral gelijk willen krijgen. Mensen die stoppen bij een ongeval en mensen die doodleuk verder rijden. Mensen die struikelen en mensen die daarmee moeten lachen. Er zijn twee soorten mensen : koren en kaf. Mensen die in bomen wonen en mensen die zich in de grond verstoppen. Mensen die vragen stellen en mensen die liever antwoorden geven. Mensen die Daisy Van Cauwenbergh de mooiste getrouwde vrouw ter wereld vinden, en mensen die dat niet snappen. Mensen die Daisy heten en mensen die niet naar een madelief zijn vernoemd.

Er zijn twee soorten mensen : serafijnen en demonen. Mensen die het spel maken en de sukkels die het meespelen. Er zijn twee soorten mensen : priesters en krijgers. Mensen met humor, en mensen die daar niet mee kunnen lachen. Mensen die op één dag zeven keer de Mont Ventoux opfietsen en mensen die die mensen gek verklaren. Mensen die van hun paard vallen en het opnieuw proberen en mensen die er nooit meer op durven kruipen. Er zijn twee soorten mensen : mensen met passie en toewijding, en mensen die het allemaal niet veel kan schelen. Mensen die A la recherche du temps perdu hebben gelezen en mensen die naar F.C. De Kampioenen hebben gekeken. Mensen die toiletpapier overvloedig consumeren en mensen die het profijtig samenvouwen en zodoende hun vingers bevuilen. Er zijn twee soorten mensen : mensen die een oorlog hebben meegemaakt en mensen die doorvoed zijn van vrede. Mensen die van sneeuwballengevechten houden en mensen die daarvan gruwen. Er zijn twee soorten mensen : pessimisten en optimisten. Mensen die anderen belazeren en mensen die zich laten belazeren. Rechtvaardigen die zich voor zondaars houden en zondaars die zich uitgeven voor rechtvaardigen. Mensen die kunnen zingen en mensen die beter hun bek zouden houden. Mensen die niet kunnen doen wat hen wordt opgedragen, en mensen die niets anders kunnen dan dat. Er zijn twee soorten mensen : beleggers en slaapmutsen. Mensen die kruimels in bed verdragen en mensen die daar uit hun vel van springen.

Er zijn twee soorten mensen : mensen die de wereld in twee soorten mensen verdelen en mensen die wel beter weten. Er zijn twee soorten mensen en een van die twee ben ik. Reacties : jp.mulders@skynet.be

Jean-Paul Mulders

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content