Mens erger je niet

Amélie Rombauts, designredacteur

“Ons huis moet een plek zijn die ons welzijn ondersteunt, niet ondermijnt”, lees je op pagina 36. Michelle Ogundehin, 13 jaar lang hoofdredactrice van de Britse Elle Decoration, raadt iedereen dan ook aan om de ruimte waarover hij beschikt grondig te herdenken. Onafhankelijk van trends of aannames over wat hoort, maar gebaseerd op dagelijks gebruik en beleving. Zou Melania Trump het laatste boek van Ogundehin hebben gelezen? Want dat is precies wat ze deed toen ze de rozentuin van het Witte Huis die in 1962 onder JFK werd aangeplant, heraanlegde.

Er was nood aan een tv-vriendelijker lichtinval voor presidentiële aankondigingen en voor de First Lady en haar gasten, een naaldhakvriendelijkere ondergrond. Resultaat: de helft van de mature bomen, de felgekleurde tulpen en rozen uitgekozen door Jackie O., werden vervangen door wintergroene perkjes en pastelkleurige rozen, wat meer aansluit bij de smaak van de huidige FLOTUS. Het geheel strak omlijnd met een wandelpad.

De onthulling veroorzaakte – hoe kan het ook anders – een mediastorm met vurige voor- en tegenstanders. “Elegant en strak”, klonk het aan de ene kant, “een paradijs herleid tot een parkeerterrein”, aan de andere.

“Het is makkelijker om je inrichting te veranderen dan het karakter van je partner”, lees ik in hetzelfde artikel. Als het Witte Huis dit jaar nog appelblauwzeegroen kleurt, dan weten we meteen waarom. (Al hoop ik zelf op blauw.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content